Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdek nagyon feszült lenni,...

Kezdek nagyon feszült lenni, mit vegyek?

Figyelt kérdés

Általában erdőn-mezőn szoktam sétálgatni, és az ott látott állatokat (akár emlős akár madár, akár más) szeretném értelmes minőségben lefotózni.

Volt már több gépem ill. verzióm is.

Volt Nikon D80 olcsó telével, nyilván rossz minőség volt, 70-200 f2.8 és társaira sose volt pénzem, és nem is lesz...

Volt micro 4/3-om manuális objektívvel, stabilizátor nélkül, ezzel kevesebbet voltam kint a vadonban, egy-két jobb képem készült, de nem volt az igazi, megint csak, a pénz...

Most Nikon CX van, adapterrel manuális objektívvel, szenvedés a használata, mivel nem mér fényt, és iso 400 fölött szinte használhatatlan, pedig kéne neki mert kézből kitartani a bő 500mm ekv. távot macera. Pedig annyi meg kell. Persze verőfényes napsütésben lehet 1/1000-1/4000 között mozogni, az tény, de erdőben??

És itt kezdtem el nagyon ideges lenni és napok óta csak küszködök, már-már fel akarom adni a fotózást teljesen, pedig szeretem (szeretném) normálisan űzni, nem csak mindig költögetni rá feleslegesen, értékelhető kép meg nem születik a sok limit miatt amit egyik vagy másik gép / objektív okoz.

Gondoltam a Sony NEX 6-7-re vagy Alpha A6000-re, hátha jobban bírja a zajt, de ahogy nézem nem igazán, mert 1600 felett azok is jócskán szemcséznek, megakadályozván az értelmes képkivágási lehetőséget utólag, pedig 24 mpx-ből lehetne bőven kis nyomatokhoz.

Megoldás egy FT-1 adapter + nikkor obi lenne, de az 55-200 vr AF-a elromlik, az 55-300 vr "drága", a 70-300 vr pedig nem nyújt jó képminőséget a tesztek alapján...

Lehet hogy értelmetlen vergődésnek tűnik és én vagyok a balfac, de MEGÉRTŐ és segítő válaszaitokat előre is köszönöm!

2023. ápr. 24. 09:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%

Az m4/3 nagy előnye a 2x-es szorzó, vadfotózáshoz tökéletes. Nekem egy 50-200 van EC-20-szal, meg 4/3-m4/3 adapterrel. Így ekvivalens 800 mm a gyútáv,

F7 fényerőn. Mondjuk a végén nem karcol nyitva, de van autófókusz, meg van utólagos képfeldolgozás is a világon.

2023. ápr. 25. 17:44
 12/15 A kérdező kommentje:
#11 Ez jó drága telekonverter... Nem olcsóbb lett volna egy teszem azt AF-S Nikkor AF adapterrel...? Jó, az nem lesz időjárásálló, az tény.
2023. ápr. 26. 09:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Az 50-200 mar adott volt. A konverter valóban drága, de a nikon-canon-m4/3 konverterek is 50-60 ezer forintok.
2023. ápr. 27. 21:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Sony A7 (I/II/III) + Tamron 28-200 mm kombón nem gondolkoztál?

Vadfotózástól a városi lövöldözésig bármire jó lehet minimális kompromisszummal.

Viszonylag kicsi és könnyű, időjárás álló, és a fél vesédet se kell eladd érte mint egy 70-200 GM-ért.

A kisebb fényerővel kell egyedül megbarátkozni.

2023. ápr. 30. 18:37
 15/15 A kérdező kommentje:

#14 Akartam Sony-t, de végül Oly e-m1 mki lett belőle, manuális obikkal. De köszi a tippet :)

Később majd Canon végű AF-os telét akarok ráaggatni, pl. Sigma 100-300mm f/4 EX APO IF HSM vagy hasonló jó minőségűt, AF adapterrel. A Nikon-féle nagyon megdrágult, 2x annyiba kerül majdnem mint kb. 1 éve. A Canon féle maradt majdnem ugyanannyi.

2023. máj. 1. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!