Hogyan lehet így croppolni?

Figyelt kérdés
Megvan adva, hogy maximum 50 százalékot lehet vágni a képen, de ha custom húzom össze, akkor nem tudom, hogy mekkora a fele pontosan. Szemre nyilván nem tudom megmondani.
2023. ápr. 11. 16:31
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

6 így van, de ki akarom maximálisan használni a lehetőséget...

Azt nem értem, hogy hol látom lightroomban, hogy hol írja, hány pixelnél tartok?

2023. ápr. 12. 11:50
 12/59 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező 1. nem lett volna egyszerűbb közelebb sétálni két lépést a tárgyhoz a fotó elkészítésekor? Akkor most nem kéne kínlódni a vágássa. 2. próbáld már értelmezni: "maximum 50 százalékot lehet" Vagyis nem kell ennyit!
2023. ápr. 12. 11:55
 13/59 anonim ***** válasza:
62%

#11 mi az hogy ki akarod használni? Mit kell egy vágáson kihasználni? Úgy kell vágni, hogy jó legyen a kompozíció Attól nem lesz jobb a képed mert kihasználod a max. 50%-os vágást.

De ha elküldöd a képet akkor megvágom neked pontosan a felére, és elfelejtheted végre az egészet.

2023. ápr. 12. 12:11
 14/59 A kérdező kommentje:

12 tudom, hogy nem kell ennyit, de ki akarom maxolni, mit nem értesz ezen? Nem mindegy neked? Az volt a kérdés, van e valami opció, beállítás, hogy pont 50%-ot croppoljak lightroomon. Képzeld, nem, nem volt lehetőség két lépést közelebb menni. Vagy szerinted annyira ostoba vagyok, hogy eszembe se jutna? Nyilvánvalóan, ha croppolni akarok, akkor nem volt lehetőségem erre.

Tehát ahelyett, hogy vitatkozol, meg okoskodsz, miért nem a kérdésre válaszolsz? Vagy ha nem tudsz, akkor maradsz csendben? Beszarás ez az oldal! Ment ugyanez az okoskodás más kérdéseim alatt is már, és amikor ugyanígy felhívtam a figyelmet erre a jelenségre, utána nagy kuss volt, de úgy tűnik, nem tanult belőle senki.

2023. ápr. 12. 12:14
 15/59 A kérdező kommentje:
13 azt, hogy jobb legyen a kép
2023. ápr. 12. 12:15
 16/59 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, küldd el a képet, és megvágom neked pontosan 50%-ra. Zárjuk már le a témát
2023. ápr. 12. 12:20
 17/59 anonim ***** válasza:
20%

Ha akkora nagy fotós vagy, akkor miért nem találod meg a lightroomban a felbontást?

MMutatja oldalt és felül a vonalzón a pixeleket, vagy mm-eket amire állítod.

Illetve mutatja azt is hogy xMP a kép. Ezt oszd el kettővel és meglesz az 50%.

"szerinted annyira ostoba vagyok, hogy eszembe se jutna?"

Hát b..zz egy képet megvágni sem tudsz, a benfoglalás sem megy, általános iskola második osztály. Akkor szerinted mit gondoljunk? Hm?

2023. ápr. 12. 12:50
 18/59 anonim ***** válasza:
20%
Hát akkor vágjad Irfanview-ban, ott mutatja. Irfanview-t sem telepíteni, sem használni nem kell 12 évesnél fejlettebb agyvelő.
2023. ápr. 12. 12:51
 19/59 Mojjo ***** válasza:
26%
Amúgy... el kell küldeni az eredeti képet is, vagy honnan tudják, hogy csak 50%-ot vágtál? Ráadásul akkor raw-ban, mert jpg-ben úgy csalsz, ahogy akarsz.
2023. ápr. 12. 13:07
 20/59 anonim ***** válasza:
28%
#19 a gép adatait tárolja a képfájl, meg lehet nézni mivel készült és egyből lehet látni hogy mennyi a váznak az eredeti felbontása.
2023. ápr. 12. 13:09
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!