Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hol tudok Canon EF 24-105mm...

Hol tudok Canon EF 24-105mm F/4L IS USM objektívvel készített raw sample fotókat nézni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 17. 12:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Christopher Frost youtubeon nagyon jó videókat csinál. Én ha egy objektívre kíváncsi vagyok, akkor mindig az ő csatornájára megyek először. A kérdésre választ nem tudok adni. Fórumokon esetleg találhatsz ilyesmit.
2023. márc. 18. 01:51
 2/12 anonim ***** válasza:
25%

1

Na, ezzel megoldottad, megnézheti az obit virtuálisan és bár az alkotott minőségére kíváncsi raw-ban:DDD

Kérni kell azoktól fotókat, akik hirdetnek ilyet.

A neten szinte mind félrevezető fotók vannak, hiszen sokan csak a gombot tudják megnyomni, aztán "jaj, ez ennyit tud"...

Az se mindegy, milyen vázon lesz az obi.Egy 5D2-esen fos, hiába full frame..., olyan cr van...áhh.A 3-as már kicsit jobban kezeli, de ilyen 5dsr-re eszedbe ne jusson tenni...

2023. márc. 18. 14:16
 3/12 anonim ***** válasza:
43%
2 te nagyon sokat segítettél. Megválaszoltad amit én a második felében, miután adtam egy alternatívát, hogy menjen fel fórumokra, és ott nézelődjön. Vagy te kitől gondoltad, hogy ilyen képet kéne kérjen? A hirdetőtől? Na ő biztos nagyon király módon ki tudja használni a lencsét, és semmi jobb dolga nincs, minthogy random idegeneknek millió tesztképet csináljon.
2023. márc. 18. 15:35
 4/12 anonim ***** válasza:

3

Feküdj a sínekre, mert a hirdetőtől kell kérni és igen lehet kapni is, amelyik normális.A bolondtól nem kell vásárolni semmit..., de azokra sem hallgatni;)

Másrészt sok felület van, ahol találni hobbisták tesztjeit..., de tessék venni a fáradtságot már googlezni...pár perc;)

2023. márc. 19. 09:33
 5/12 A kérdező kommentje:
6D vázon használom és nem vagyok elégedett az F4 rekesszel 105mm-en lőtt képek élességével
2023. márc. 19. 17:05
 6/12 anonim ***** válasza:

5

Azzal nem is leszel:DDD

De ott van még az is, hogy tudod e használni-beállítani a vázat, mert sokaknak fingjuk sincs...beteszik full automatára és csak panaszkodnak...

Tölts fel ide egy jpg-t és lássuk, mire véled, hogy rossz:

[link]

2023. márc. 22. 10:52
 7/12 A kérdező kommentje:

ez ISO 200, F4, 1/160, 105 mm

[link]

2023. márc. 24. 09:33
 8/12 A kérdező kommentje:

ez pedig ISO 1600, F16, 1/80, 105 mm, mindkét kép a 100%-ra nagyitott képből készült kivágással, közvetlenül a raw-ból

[link]

2023. márc. 24. 09:37
 9/12 anonim ***** válasza:

Most a 20Mp-ből kivágtál 4,1Mp-et és csodálkozol az eredményen vagy csak a rekesz adta különbség zavar-döbbent meg?

Állványról van stabival, kézből stabival? Ez se mindegy.

Nézd meg a vázban a fókusz beállítás korrekciót az obihoz.

Talán csúnyán el van állítva vagy be kellene állítani, avagy kikapcsolni.

Aztán hová teszed a fókuszt vagy teszi a gép kedve szerint a képen?

Továbbá a váz raw beállításaiban tologassad az élességet-kontrasztot.Tudom utólag is lehet, de a váz mindig is jobban kezeli és akkor fogod látni jó e vagy nem a kép.

2023. márc. 25. 10:40
 10/12 A kérdező kommentje:

stabilizátorral, kézből

fókusz beállítás korrekciót hol találom (canon 6d)?

fókusz általában középen van, nehezen birkózik meg a gép azzal ha sokkal feljebb vagy sarokba próbálok fókuszálni

váz raw beállításaiban az élességet-kontraszt hol van? van ezekhez videó 6d-hez?

2023. márc. 27. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!