Van olyan kamerás szemüveg ? ami úgy rögzíti az általa látottakat hogy amikor betelik a simkártya Akkor valahogy mindig az elejére rögzít úgyhogy a vége megmarad. Lényeg az lenne hogy ha nem történik semmi esemény akkor semmi dolgom nincsen
ha viszont történik valami, akkor utána azonnal SD kártyát cserélek és veszem tovább az eseményeket az esetlegesen összegyűlt SD kártyákkat pedig este elmentem.
(Nem is lenne fontos azonnal cserélni mert a tudom például hogy öt órát képes tárolni és már csak 1:00 óra van hátra a napból akkor ki se kell cserélni, hogy az említett esemény is meglesz valahol a közepe táján)
Igen a szemüveg magasabban van mint például akár az ing nyak gomb és oda néz ahova a fejem fordul. Viszont nehezebb ellátni táppal a szemüveget, ott csak akkumulátor jöhet szóba.
Mióta az utcán dolgozom sokkal több atrocitás ér mint régen de idáig elég volt egyszerűen elsétálni és mivel unalmukban kötekedtek nem jöttek utánam így nem lett következménye. De csak idő kérdése hogy egyszer lesz.
Sajnos az esetek többségében utcai balhé abból van ha a megtámadott nem látja be a túlerőt és hőzöng. Ilyenkor viszont az a baj hogy ha egyedül van akkor neki nincsen tanuja míg a többiek azonnal áldozatokká válnak ha megvédem magam és többen fogják tanúsítani hogy én kezdtem...
Ezért lenne jó egy kamera.
A másik ügy hogy hol szabadon vagyok hol autóban igy fedélzeti kameránál jobb egy olyan kamera ami rajtam van és akkor az mindkét esetben vesz. Nem tudom mi lesz a következő balhé lehet nem is gyalogosként ér támadás hanem egy vitatható közlekedési helyzet például valami barom büntetőfékez előttem.
Nemrég is volt egy enyhébb eset végig 50-nel ment előttem a Csömöri úton kifelé vagy hol lényeg hogy az odavezetőn, majd amikor egy rövid időszakra a Bosnyákon két-kétsávos lett és a jobb oldali sávban ment tovább, akkor a belső sávban megelőztem (párhuzamos közlekedés esetén nem is minősül előzésnek, de mindegy) és felgyorsítottam 68 ra, annyiért még nem büntettek. Akkor viszont kitalálta, hogy siet és 90 nel visszaelőzött... (Még mindig a kétsávos részén tehát szintén nem előzés)
Csak ugye én vezetésben nem szoktam "ki hanem én"-kedni, hanem az ilyent inkább elengedem, hagyom távolodni. Előzni is csak akkor előzök ugye amikor biztonságos és akkor is csak azért amikor a még szabályosnál jóval lassabban megy.
Viszont az ilyen típusú emberrel előfordulhat hogy bosszúból amiért meg merészeltem előzni vissza előzés után büntetőfékez. Na ha ebből baleset lesz akkor jól jön a videofelvétel...
Ugyebár az előtte 50 es tempó miatt még azt sem mondható hogy siet így érthető hogy lesz ideje büntetőfékezni. (Általában az szokott lenni a vád neki hogy amikor büntetőfékez akkor bezzeg nem siet. De ugye ez az ember eleve nem azért előzött meg mert siet hanem mert túl nagy az egója.
Szóval azt tapasztaltam hogy mióta rengeteget vezetek azóta gyakoribbak az ilyen eseteim és csak idő kérdése tényleg egy olyan probléma ahol jól jön a kamera...
Ha kocsiról van szó akkor már kitalálták a fedélzeti kamerát... És nyilván jobb a képminőség is, amellett hogy vannak éjjel is látó verziók.
Mi a fenének ehhez hülye szemüveg-kamera?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!