Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hol lehet ingyen fotózást...

Hol lehet ingyen fotózást tanulni?

Figyelt kérdés

a szakma alapjait meg lehet vhol tanulni ingyen?

sajnos nincs pénzem drága tanfolyamokra.

nagyon érdekel a fotózás, de anyagi akadályai vannak annak, h. nem tudok közel kerülni ehhez a területhez.

1. nincs pénzem csúcskategóriás felszerelésre, márpedig ezeken is múlik, milyen fotót csinálsz.

nagyon drágák...

nagy nehezen került egy rokon, akinek van gépe, és kölcsön adná időnként.

2. de hogy kitanuljam a szakmát, arra nincs pénzem.

én abban nem hiszek, h.ezt autodidakta módon, egyedül is lehet.

2023. márc. 8. 15:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
YouTube-on vannak ingyenes tanfolyamok kezdőknek (is)
2023. márc. 9. 18:42
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

"én abban nem hiszek, h.ezt autodidakta módon, egyedül is lehet"

Amíg közveszélyes nem leszel, azt hiszel, amit akarsz. De hogy ezt hülyeség hinni, az biztos. Éppen ma reggel válaszoltam egy majdnem ilyen kérdésre (lehet, hogy az is te voltál):

Én fotós tanfolyamra nem mennék. Amik ott ma elhangzanak, azok netes fotós fórumokban olvashatóak. Persze, kétfelé kell választani a dolgot. A fotózás az egy technikai eszközzel előállított szépészeti produktum, így kétféle téren kell művelődni. A technikai részéről minden megtalálható a neten, de inkább csak akkor, ha az ember tudja használni az angol nyelvet. Az esztétikával kapcsolatban meg a mai tudorok csak pár valahol hallott közhelyet emlegetnek (a legtöbben pont kettőt, azaz egy párat, a harmadoljál és a ne rakd középre mantrákat).

Viszont a legtöbb bolygólakónak mégis azért ajánlatos tanfolyamra járnia, mert nincs benne kellő öntartás ahhoz, hogy önállóan tanuljon: ma a barátaimmal megyek moziba, ma elfáradtam a munkahelyemen, ma náthás a gyerekem, ma karácsony van, ma betonoztam a haverom házánál... minden napra jut indok, hogy miért ne tanuljon az ember. A tanfolyam meg csak valamennyire kötelezőnek van érezve.

Biztos egyik diplomád se mérnöki, ugye? A mérnököt megtanítják gondolkodni, és a forrásokból önállóan felszedni új ismeretanyagot, azt helyesen alkalmazni és továbbfejleszteni.

2023. márc. 10. 09:47
 13/21 anonim ***** válasza:
#12 Köszi, akkor én mérnök vagyok ezek szerint :) Pedig nincs sajnos diplomám (még).
2023. márc. 10. 10:52
 14/21 anonim ***** válasza:
Egy kevesen ezt maguktól tudják. Akikkel én jártam a műegyetemre, azok között voltak olyanok, akik szinte egyrangú félként beszéltek egy-egy tanárral, mert az adott tervezőintézetben, satöbbi, ők voltak a téma szakértői (hát ez levelező kurzus volt, ezeket általában csak a személyzetisek piszkálták, hogy szerezzen diplomát, mert egyre kellemetlenebb volt vezetőként és nagy fizetéssel diploma nélkül tartani őket).
2023. márc. 10. 11:36
 15/21 anonim ***** válasza:

Azzal együtt, hogy szerintem is rengeteg dolog megtanulható a youtube-ról (nem csak fotós témában), megvédeném a tanfolyamokat is. Nem csak előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett fotós tanfolyamok vannak.

Én kettőt (alap és pro) is végigjártam az egyik fotós suliban és iszonyatosan élveztem őket. Igazából minden az oktatókon múlik. Ha az iskola jó oktatókat tud szerezni, akkor rengeteget tud adni egy tanfolyam. Ami hiányzik a netes videókból, az a képelemzés, és a tanulságok megbeszélése.

2023. márc. 10. 17:07
 16/21 anonim ***** válasza:

"Ami hiányzik a netes videókból, az a képelemzés, és a tanulságok megbeszélése."

Nincs olyan tanfolyam, amelyben megbízható képelemzés van, ezt írtam feljebb. :D Hülye félreértéseket ismételgetnek.

2023. márc. 11. 07:46
 17/21 anonim ***** válasza:
Képelemzést akarsz? Töltsd fel ide a fotóidat. Na itt lesz elemezve, az biztos.
2023. márc. 11. 12:30
 18/21 anonim ***** válasza:

Inkább az lenne tanulságos, ha valami tőlük független fotót elemeztek volna, amit nem fél belinkelni, és még emlékszik arra, mit mondtak az oktatók.

Ha egy "külsőt" sem elemeztek, az nagyon gáz a tanfolyamra nézve, ha meg nem emlékszik, mit beszuéltek, az nagyon gáz a kérdezőre nézve.

2023. márc. 11. 14:58
 19/21 anonim ***** válasza:

Itt:

[link]

2023. márc. 12. 11:56
 20/21 A kérdező kommentje:

8-as!

bszki,szted ha egy tanfolyamra sincs pénzem, akkor még annál is sokkal drágább egyetemi tandíjra van???

és nem, nem fogom a diákhitelt felvenni ezért, már egy korábbi képzésemért felvettem, és még mindig nyögöm a törlesztést.

2023. márc. 12. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!