Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet ajánlotok?

Milyen fényképezőgépet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy fényképezőgépet, saját használatra, amellyel igazából a telefonos fotózást váltanám ki, így csupán családtagokat/barátokat szeretnék fotózni nyaraláskor, utazáskor stb., semmi komolyabbat.

Nagyon nem vagyok otthon a fényképezőgépek kapcsán, így valaki tapasztaltabbat szívesen meghallgatok :)

2023. jan. 9. 11:49
1 2
 11/20 Mojjo ***** válasza:
54%

@9: Időjárásállóság és masszívság nem ezen múlik. Ha már masszívság, az AF masszív előnyük - kb ez az, ami végleg eldöntötte a versenyt a milc javára. Az üzemidő az abszolút egyetlen dolog, ami a dslr javára szól. Itt most még az ár sem.

A pontozásból látszik, hogy itt még sokan dslr-t használnak. Amivel nincs semmi baj. Csak érdemes így 2023-ban már lassan felébredni a valóságra.

2023. jan. 9. 22:16
 12/20 Mojjo ***** válasza:
43%
Egyébként ha kicsit körbenézel külföldi oldalakon, vagy horribile dictu, elnézel külföldre, netán ott is élsz legalább egy ideig, akkor észre tudod venni, hogy ez a "a milceknek semmi előnyük, sőt, sok tekintetben a dslr a nyerő" mantra csak Mo-on létezik, illetve - gondolom - más, gyenge fizetőképességű helyen. Ahol kissé más a helyzet a pénzzel és fizetőképesebbek az emberek, ez már hosszú évek óta még csak fel sem merül rég senkiben. Nemhogy felsőbb fotós körökben, vagy hol.
2023. jan. 9. 22:21
 13/20 Joe001 ***** válasza:

Mindenki mondja a magáét , DSLR ,nem , inkább MILF , vagy mi izé MILC ... Azt senki nem olvasta , hogy nagyon nincs otthon a fotózásban ? 🤔🙈

Na ezért tart ott a világ ahol , mert ...

Na , de a kérdésre a válasz személy szerint, az lenne, hogy egy bridge , az bőven elég lenne neked.

Panasonic FZ 1000, vagy akár egy FZ82 is ( ennek névlegesen 60x zoom ja van ) . A Leica optika .

Nem kell obit cserélgetni , csak nyomod a gombot és kész , a többit a gép megoldja.

Használtam ilyeneket is , tökéletesen megfelel hobbi fotózásra.

YouTube n nézz utána , vannak tesztek .

2023. jan. 10. 12:20
 14/20 Morzsi007 ***** válasza:
Nem vagyok fotós, de volt a családban ilyen ultrazoomos Panasonic FZ82-es gép. Lefotóztam vele a Holdat, ahhoz képest egész jó lett. Kráterek látszódnak stb. Ez mellé lett egy alap DSLR Nikon D 5300, egy két obival. Hát a helyzet az, hogy kenterbe veri a Panasonicot minden téren, igaz drágább is, a szenzor méret nem hazudik. A DSLR-rel kis tudás elsajátításával komoly képek készíthetőek minőségre (tartalom már más tészta), de automata módban is akár. Ezért javasoltam az első hozzászólásomban, a tükrös gépet. Ha egyszer beruháznék, akkor minimum egy alap DSLR, akár használtan is vagy esetleg MILC, bridge vagy kompaktok felejtősek.
2023. jan. 10. 12:55
 15/20 anonim ***** válasza:
#13 Fz1000-nek nagyon rossz a képminősége, és DRÁGA! Még mindig az. FZ82 meg még rosszabb döntés.
2023. jan. 10. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:

A kérdező telefont akar komolyabb fényképezőgépre cserélni a család fotózásához. Szerintem pont ennél a vevő típusnál nagyon nagy kérdés, hogy tényleg akar-e valaki a telefonnál sokkal nagyobb eszközt cipelni külön. Vajon tényleg megéri-e neki a többlet minőség azt az extra macerát, amivel egy komolyabb gép jár?

Nyilván, aki komolyan akar foglalkozni a fotózással és tényleg igényes a minőségre, az boldogan hurcol egy nagyobb gépet is. Viszont én egy csomó hétköznapi embert ismerek, akik még egy ultrakompakt gépet se hajlandók magukkal cipelni a telefon mellé, nemhogy egy nagyobb fél téglát.

Sok olyat ismerek, aki megvette ugyan a telefonnál jobb képeket készítő kompakt, bridge, vagy akár komoly MILC gépet is, mert jobb képeket remél tőle. De a telefon képernyőjén nézve nemhogy többet kapott, hanem kevesebbet, mert automata módban a telefon sokkal látványosabb képeket csinál egy ugyanolyan tudás nélkül használt komoly fényképezőgépnél is. A hozzá nem értő felhasználó kis méretben nem fogja látni a különbséget és cipelni sem feltétlenül akarja a nagy gépet mindig mindenhova.

Szóval szerintem ennél a kérdésnél nem az a döntő, hogy mi a jobb minőségű, hanem hogy mit is szeretne a kérdező. Amiről rendkívül keveset tudunk.

2023. jan. 10. 13:05
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 akkor meg felesleges kérdést kiírni. Menjen be a Media Marktba, és vegye le a polcról azt a gépet, ami kitölti a maximális keretét. Kész.
2023. jan. 10. 13:07
 18/20 A kérdező kommentje:

Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat, még ha azok egy-két helyen el is kanyarodtak a kérdéstől :D

Személy szerint engem nem zavarna ha vinnem kellene magammal egy gépet, illetve persze megtehetem, hogy bemegyek a Media Markt-ba és megveszem azt a gépet ami a keretem, de jobban szeretek kicsit utána járni a dolgoknak, nem csak a semmibe vásárolni.

2023. jan. 10. 13:21
 19/20 Morzsi007 ***** válasza:
Én leginkább abból indultam ki, hogy otthon, pl karácsony, szülinap, stb, pár összejövetelről képeket készíteni, de akár kiránduláshoz is, bár ide egy telefonnál nincs kényelmesebb.
2023. jan. 10. 13:30
 20/20 anonim ***** válasza:

Kérdező kereted nem tudom mennyi, de vegyél egy Panasonic TZ100-at, csalódni nem fogsz benne szerintem. Kicsi, kompakt, de mégis majdnem csúcs-gép.

25 nagylátószögtől (pl. a telefonod is kb. azt tudja) a 250mm teléig tudja (vagy ha úgy tetszik, 10x zoom), mindezt egész jó fényerővel, stabilizátorral, kiváló videós képességgel, és hidd el, az 1"-os szenzor a legtöbb feladatra elegendő. Nekem Nikon 1-em van.

2023. jan. 10. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!