Milyen fényképezőgépet ajánlotok?
Szeretnék venni egy fényképezőgépet, saját használatra, amellyel igazából a telefonos fotózást váltanám ki, így csupán családtagokat/barátokat szeretnék fotózni nyaraláskor, utazáskor stb., semmi komolyabbat.
Nagyon nem vagyok otthon a fényképezőgépek kapcsán, így valaki tapasztaltabbat szívesen meghallgatok :)
@9: Időjárásállóság és masszívság nem ezen múlik. Ha már masszívság, az AF masszív előnyük - kb ez az, ami végleg eldöntötte a versenyt a milc javára. Az üzemidő az abszolút egyetlen dolog, ami a dslr javára szól. Itt most még az ár sem.
A pontozásból látszik, hogy itt még sokan dslr-t használnak. Amivel nincs semmi baj. Csak érdemes így 2023-ban már lassan felébredni a valóságra.
Mindenki mondja a magáét , DSLR ,nem , inkább MILF , vagy mi izé MILC ... Azt senki nem olvasta , hogy nagyon nincs otthon a fotózásban ? 🤔🙈
Na ezért tart ott a világ ahol , mert ...
Na , de a kérdésre a válasz személy szerint, az lenne, hogy egy bridge , az bőven elég lenne neked.
Panasonic FZ 1000, vagy akár egy FZ82 is ( ennek névlegesen 60x zoom ja van ) . A Leica optika .
Nem kell obit cserélgetni , csak nyomod a gombot és kész , a többit a gép megoldja.
Használtam ilyeneket is , tökéletesen megfelel hobbi fotózásra.
YouTube n nézz utána , vannak tesztek .
A kérdező telefont akar komolyabb fényképezőgépre cserélni a család fotózásához. Szerintem pont ennél a vevő típusnál nagyon nagy kérdés, hogy tényleg akar-e valaki a telefonnál sokkal nagyobb eszközt cipelni külön. Vajon tényleg megéri-e neki a többlet minőség azt az extra macerát, amivel egy komolyabb gép jár?
Nyilván, aki komolyan akar foglalkozni a fotózással és tényleg igényes a minőségre, az boldogan hurcol egy nagyobb gépet is. Viszont én egy csomó hétköznapi embert ismerek, akik még egy ultrakompakt gépet se hajlandók magukkal cipelni a telefon mellé, nemhogy egy nagyobb fél téglát.
Sok olyat ismerek, aki megvette ugyan a telefonnál jobb képeket készítő kompakt, bridge, vagy akár komoly MILC gépet is, mert jobb képeket remél tőle. De a telefon képernyőjén nézve nemhogy többet kapott, hanem kevesebbet, mert automata módban a telefon sokkal látványosabb képeket csinál egy ugyanolyan tudás nélkül használt komoly fényképezőgépnél is. A hozzá nem értő felhasználó kis méretben nem fogja látni a különbséget és cipelni sem feltétlenül akarja a nagy gépet mindig mindenhova.
Szóval szerintem ennél a kérdésnél nem az a döntő, hogy mi a jobb minőségű, hanem hogy mit is szeretne a kérdező. Amiről rendkívül keveset tudunk.
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat, még ha azok egy-két helyen el is kanyarodtak a kérdéstől :D
Személy szerint engem nem zavarna ha vinnem kellene magammal egy gépet, illetve persze megtehetem, hogy bemegyek a Media Markt-ba és megveszem azt a gépet ami a keretem, de jobban szeretek kicsit utána járni a dolgoknak, nem csak a semmibe vásárolni.
Kérdező kereted nem tudom mennyi, de vegyél egy Panasonic TZ100-at, csalódni nem fogsz benne szerintem. Kicsi, kompakt, de mégis majdnem csúcs-gép.
25 nagylátószögtől (pl. a telefonod is kb. azt tudja) a 250mm teléig tudja (vagy ha úgy tetszik, 10x zoom), mindezt egész jó fényerővel, stabilizátorral, kiváló videós képességgel, és hidd el, az 1"-os szenzor a legtöbb feladatra elegendő. Nekem Nikon 1-em van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!