Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi lenne megfelelő előrelépés...

Fanny_03 kérdése:

Mi lenne megfelelő előrelépés Canon 100D után?

Figyelt kérdés

Évek óta használok egy Canon 100D gépet, nagyon szeretem, nagyon sok fotó készült vele.

De úgy érzem már csere éretté vált, eljárt felette az idő.

Mi lenne a megfelelő váltás?

A 18-55mm kit mellett 50mm 1.8, 75-300 4-5.6, 10-18mm "kit" vannak, így maradnék canon-nál, bár gondolom léteznek adapterek.

Budget nem tudok, nincs is, bármit meghallgatok, de nyilván mivel csak hobbi szinten használom, nem kell, hogy a legjobb létező dolog legyen.

2022. dec. 30. 18:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
850D az már előrelépés is minimálisan. Vehetnél egy 200D-t de az fából vaskarika.
2022. dec. 30. 18:28
 2/21 anonim ***** válasza:

Mivel nem tudjuk, hogy mit fotóznál és mire kéne a gép, így nehéz.

Ha családi fotókat csinálsz így-úgy, akkor tök8 mi van a kezedben kb

Ha 2 napot kuksolsz az erdőben, hogy távolról lefotózz valami lényt a félhomályban, akkor lehet előrelépés

Ha ... stb

mondjuk én 2 megfelelő állványt (egyik jól állítható stabil stb, másik kicsi könnyen cipelhető), külső vakut, másik obit vennék

váznak meg lehet előszörre is olyat kerestem volna, amin két tekertyű van, amivel kvagyorsan tudok full manual módban bármit állítani

ha nagyon nem tudod mire szórni a zsetont, vegyél sört és mellé menj el bulizni

2022. dec. 30. 18:44
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A 850-nek utána nézek :D

#2: a 100D-t nem én vettem :) kisebb koromban kaptam születésnapomra nagyon sok évvel ezelőtt.

Fotózni alapvetően bármit, ha megyek valahova viszem magammal általában, aztán ha valami olyan van, lefotózom.

Állványom van, egy Manfrotto elég jól állítható, de nem egy abszolút csúcs.

2022. dec. 30. 18:48
 4/21 anonim ***** válasza:

Miért érzed úgy, hogy csereéretté vált?

Hogy érzed, miben korlátoz a jelenlegi vázad?

2022. dec. 30. 19:24
 5/21 A kérdező kommentje:

#4 nem igazán követtem a dolgok fejlődését, de gondolom azért fejlődött azóta sokat.

Méret az egyik dolog, ha mondjuk nagyobb objektív van rajta, akkor elég kényelmetlen a kis váz méret miatt.

Tudom, sokadlagos, de wifi képesség is jó lenne.

Őszintén full frame-n is atfutott az agyam, de tudom, ahhoz új objektívek kellenének.

Gondolom az újabb gépek újabb szenzorral low-light-ban is kevésbé zajosodnak azonos ISO-n(bár, ebben nem vagyok biztos, ennyire nem értek hozzá)

2022. dec. 30. 19:41
 6/21 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos a két tekerő, hogy full manualban kva gyorsan lehessen barmit állitani. Ja, nem. Kitalálták már a rekesz, sebesség előválasztást és a gép utánállítja a többit.
2022. dec. 30. 20:01
 7/21 A kérdező kommentje:

Én alapvetően jobban szeretem az összes dolgot magamnak állítani 😅

Ha automatát akarok elő veszem a mobilom

De ez egyéni vélemény.

Hozzá szoktam már ahhoz, hogy az "AV" gombbal együtt tekerjek, de egy dedikált tárcsa valószínűleg jobb lenne

2022. dec. 30. 20:12
 8/21 anonim ***** válasza:
45%

"Én alapvetően jobban szeretem az összes dolgot magamnak állítani 😅

Ha automatát akarok elő veszem a mobilom"

Ne haragudj, de ez a legostobább vélemény amit magát fotózáshoz értőtől hallani lehet.

Minden egyes alkalommal, mikor ezt látom / hallom megjelenik a lalki szemeim előtt nagyapám, aki nem volt hajlandó autót venni, mert az ördögtől való, és csak a lusta, tapasztalatlan embernek való, aki nem tud lovaskocsit hajtani.

Pont ilyen vagy: a technika fejlődéséről papolsz, de a legnagyobb vívmányt, az automatikus fénymérést nem vagy hajlandó elfogadni. Pedig a gyakorlatban ez az, ami a leginkább megkönnyíti a fotós életét. Full manuál módban az ember csak akkor dolgozik, ha nagyon indokolt. Vagy ha ostoba hipszter aki azt hiszi, attól lesz menő, ha mindent kézzel baszkurál. És ha tehetné, nem Li-ion akksit használna, hanem gőzgéppel vagy hörcsöggel működtetné az LCD kijelzőt...

A félautomata módok nem használata mutatja, hogy még nagyon sokat kell tanulnod, hogy fogalmad nincs még a fényképezésről, és hogy nincs neked szükséged jobb vázra, csak egy nyitott elmére, hogy legalább a szakma alapjait képes legyél megérteni.

2022. dec. 31. 09:03
 9/21 anonim ***** válasza:
Hú, 8-as, de szépen megfogalmaztad! Irigyellek érte. Én általaban sértődést okozóan kommunikálom le ugyanezt.
2022. dec. 31. 09:29
 10/21 A kérdező kommentje:

Soha nem jelentettem ki, hogy értek hozzá, vagy, hogy én ezt profi szinten űzöm, közel sem, sőt.

Ez egy egyéni preferencia nálam, ezt szoktam meg, ezt szeretem, így élvezem csinálni, lévén hobbi, nem munka, nem az a célom, hogy tökéletes legyen 😅

Olyan, mint a manuális váltó, sok ember perverz módon bele van szerelmesedve, en6szeneky szerint ha nem muszáj nem akarok a váltással bajlódni vezetés közben, másnak meg ez adja meg az élvezeti értékét, számomra még pont a full manuális mód adja meg a Fotózás élményét. Kinek a pap....

2022. dec. 31. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!