Mit tud a RAW formátum?
Figyelt kérdés
Ugyanolyan a jpg és a nef kép is. Akkor mi is a különbség?2022. dec. 17. 00:48
2/15 anonim válasza:
"Na most látom, hogy kell hozzá prémium Lightroom,"
Nem kell.
3/15 A kérdező kommentje:
Telefonon kell. Gépre pedig alapból pénzbe kerül a Lightroom.
2022. dec. 17. 03:27
4/15 anonim válasza:
A RAW fotókat te dolgozod fel a saját ízlésed szerint míg ha sima jpeg-ben fotózol akkor az olyan lesz ahogy a készülék képfeldolgozó szoftvere megcsinálja, ami vagy tetszeni fog vagy nem. A RAW képfeldolgozás sokkal kisebb minőségromlással jár mint ha jpeg fotót gyötörnéd utólag ez az értelme.
5/15 anonim válasza:
Attól, hogy az Adobe oldalán a saját programjukat reklámozzák, léteznek más, akár ingyenes raw feldolgozó programok is. Egy ingyenes, nyílt forráskódú a darktable. (Nem tudom, hogy jó-e, nem használtam.)
7/15 A kérdező kommentje:
Akkor már csak azt nem értem, hogy miért néznek ki a képeim pontosan ugyanúgy.
2022. dec. 17. 22:49
8/15 anonim válasza:
"Akkor már csak azt nem értem, hogy miért néznek ki a képeim pontosan ugyanúgy."
Kezdhetted volna ezzel.
Jó az automata beállítás, ennyi.
Van még kérdés?
9/15 anonim válasza:
A RAW kép tartalmazza a géped beállítasaidat és aszerint mutatja a képet. Ami ráadásul jobban tömörített, esetleg kisebb felbontású, mint a jpg. A RAW-ból te tudsz egészen mást kihozni, ha értenél hozzá, de neked szerintem tökéletes a jpg is.
10/15 A kérdező kommentje:
"Jó az automata beállítás, ennyi.
Van még kérdés?"
Van. Mit értettél ez alatt?
2022. dec. 18. 13:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!