Mi a vélemény erről az akkuról? Én nem értem, hogy hogy csak egy helyen kapni? Lehet hamisítvány?
Van egy régebbi hibrid Fuji fényképezőgépem amibe 6 db ceruzaelem kell, a Nikkel metál hidrát akksikat már unom mert hamar kimerül és memóriaeffektusos is, erről viszont sehol semmi infó nincs az elmlített oldalon kívül, és minha külföldön sem létezne ez a márka.
Mi lehet a valós helyzet?
Az külön üzleti fogás lenne,hogy egy 7 ezres töltővel akarják eladni ami ugyanúgy tölt mint egy Nikkel metál hidrát töltő?
Nem ismerem, viszont én fényképezőgépbe ilyet használok, kb 10 évesek, máig működik.
Ebben az a trükk, hogy li-ion cella van benne. Aminek a névleges feszültsége 3,7V. Van mellette egy DC-DC konverter is ami ebből 1,5V-ot csinál. Sokkal nagyobb kapacitása nincs így sem az akkunak mint egy ni-mh akkunak, de azok hátrányait kiküszöböli a li-ion cella (pl a memória effekt)
Egyetlen hátránya van: nem mutatja a töltöttségi szintet. Ebben az elektronika végig tartja a 1,5V-ot és aztán lekapcsol.
Azért csak olyan töltővel tölthető, mert mindenképpen stabil 1,5V kell a töltéshez amiből aztán a belső töltőáramkör tölti a nagyobb feszültségű li-ion cellát.
A ni-mh töltők nem csak rákapcsolnak az akkura x feszültséget és azon töltik, hanem ciklikusan emelik a feszültséget (az anyém például 1,2-1,75V között ugrál több lépcsőben) és közben szabályozza az áramot is. Ezért nem lehet ezeket ilyen töltőkkel tölteni.
Van ebből a fajtából olyan aminek az oldalán van USB csatlakozó. Azt usb-vel lehet tölteni.
Nekem kevés lenne ez, mert ez a Fuji gép "ceruzaelemre" van tervezve, ha az elemek 1,1 voltra merülnek, már kikapcsol a gép azért utálom az Nikkel hidrát akksikat is, alig megy velük fél órát.
Legtartósabb Kodak fotóelemmel is kb két óra és annyi, ezért próbálkoznék lítium akksikkal. Néztem a Nikkel-Cink akksikat, de sok hibát írnak vele, meg eleve 1,6-1,7 az alapfeszültsége, és ez 6 akksinál már majdnem másfél volt túlterhelés lenne.
Megvan:
A saját töltőjével 4,2 volttal 0,5 A-ral indul a töltés és 5 V-tal fejezódik be.
5,7,8 nem értette meg. :D
8-ast nem is tudom mire írtad... ilyen nincs is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!