Melyik az a kamera, amely magas ISO-n is jó képeket készít, romlás nélkül?

Figyelt kérdés

Nikon és Sony között vacillálok.

Olyan fényképezőgépre gondolok, amely magas vagyis 1600-3200-as ISO-n is zajosodás és minőségromlás nélkül készít képet.

Elsősorban FF váz érdekelne. Talán Z.

Segítő válaszokat kérek.

Canonon nem gondolkozom (bár jelenleg apsc vázzal rendelkezem, ismeretem szerint a két fentebb említett márka jobb.

Előre is köszönöm szépen.

2022. nov. 18. 16:18
1 2
 11/18 Mojjo ***** válasza:
100%

@10: A döglött rendszer azt jelenti, hogy nincs jövője. Nem fognak kijönni érdemben új vázak, objektívek, kiegészítők, nem megy előre, nem követi a jelen és a jövő fejlesztéseit.

Manuális objektívek persze, elérhetőek ezekre a döglött rendszerekre adapterrel, sőt Pentaxra adapter nélkül - K bajonett, az 1975 óta gyártott összes K bajonettes objektívvel teljes a kompatibilitás. Csak épp az emberek döntő többsége nem manuális objektívvel akar fotózni, amiket mellesleg élő rendszerre is lehet adaptálni.

Szóval ha van olyan rendszer, ami él, minek ajánljuk a döglöttet?

Ha valamilyen oknál fogva pont az én személyes döntéseim érdekelnek ennyire: én leginkább filmre fotózok manuális géppel, manuális objektívekkel - mert tetszik, mert már nem pénzért csinálom és ezért megengedhetem magamnak. A filmes rendszerem K bajonettre épül, ezért azok mellé egy játszós digitális gépnek tökéletes választás volt a K1.

Ha valaki nem igazán ismeri ki magát a gépek világában és új rendszert akar építeni, annak nettó szopatás Pentaxot vagy Canon M-et ajánlani. Aki pontosan tudja, mit akar és miért, az az igényei szerint veheti ezeket is - de az nem itt fog kérdezni.

2022. nov. 21. 10:55
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, akkor a Pentax régi gépe és az M50 kizárva.

Manuál objektívvel nem működik az autofókusz.

A Canon új R Milc rendszeréről jókat hallottam, viszont igen költséges lenne

2022. nov. 21. 16:49
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha tudsz majd olyant, ami MILC ugyanazokat a paramétereket hozza, de olcsóbban mint a Canon akkor légyszi, írd meg majd!
2022. nov. 21. 17:10
 14/18 Mojjo ***** válasza:

Ha full frame milc, akkor semmiképp nem lesz olcsó.

Két megoldás van, vagy ha megfelel használt, akkor használtpiac, és körül nézel facen az E bajonettes adok veszek csoportban (Nikon Z nem igazán lesz használtan, pláne nem jó áron) és egy Sony A7II vagy akár III, vagy pedig ha újonnan akarsz vásárolni, akkor Panasonic S5 - ami eleve pofátlanul jó áras, a Panasonic most még abból a jó árból is visszatérít 160 ezret, sőt, a fotoplusnál még egy ajándék 50mm f1.8 objektív is jár hozzá.

(Ha ilyen irányú aggodalmad lenne: a Panasonic kontraszt alapú fókusza videózásnál vagy követő AF-C fókusznál van hátrányban a fázis alapú fókuszokhoz képest, AF-S-ben baromira nagyon jó)

2022. nov. 21. 17:13
 15/18 anonim ***** válasza:
Ez a két rövidítés ez Panasonic specifikus?
2022. nov. 21. 17:35
 16/18 Mojjo ***** válasza:
@15: Az AF-S és AF-C? Nem, szokványos fotós rövidítése az egyszeri autofókusznak (AutoFocus Single: AF-S) és a folyamatosnak (AutoFocus Continous: AF-C).
2022. nov. 21. 17:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Canonnál ilyen nem volt. De most már tudom, mi mi. Kösz.
2022. nov. 21. 18:33
 18/18 anonim ***** válasza:

"követő AF-C fókusznál van hátrányban"

Miközben pont az a lényeg. :D Mozdulatlan követ sok más módszerrel is élesre lehet állítani.

2022. nov. 22. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!