Ún. focus free analóg kompakt fényképezők általában hány mm-es fókusztávval bírtak?
Figyelt kérdés
Pl. a Carena Flash (ilyenünk volt, de meg nem mondom hány mm-es lehetett, 30-40 körül?). Elég széles téma belefért igazából a képbe.2022. nov. 16. 15:42
1/5 A kérdező kommentje:
Csak mert nem igazán értem hogy lehet a fix f8 rekesszel 120-140 centitől végtelenig a DOF...
2022. nov. 16. 15:48
2/5 anonim válasza:
Sokkal több fix fókuszú objekív van a világban mint gondolod. Gyakorlatilag az összes kaputelefon, webkamera, olcsóbb telefonok, biztonsági kamerák, autós menetrögzítők, ...
Így tervezik meg ezeket az obikat, hogy kb mindenhol élesek legyenek.
Persze nem kapsz olyan élességet és felbontást egy ilyen lencsétől mint egy 1,5 millás portréobitól. De arra a felhasználásra amire szánják őket, megfelelnek.
3/5 anonim válasza:
Ha már ilyen trendi betűszavakkal dobálózol, mint a dof, akkor érdemes megismerkedni a képalkotás régebbi találmányaival is.
4/5 A kérdező kommentje:
#3 Köszönöm szépen! Hallottam erről a fogalomról, csak még nem számoltam így vele, ezzel elleszek. Ma is tanultam valamit :)
2022. nov. 16. 18:05
5/5 anonim válasza:
Az valószínűleg sosem volt. A mélységélességi számítások nagyjából ugyanazt az eredményt adják a 70 éves szakkönyvben is, mint a net honlapjain. 40 mm-es objektívvel 8-as rekesz mellett nagyjából 3 métertől a végtelenig éles a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!