Panasonic Lumix gx880 vagy gx80 vélemények?

Figyelt kérdés

Valakinek van tapasztalata ezekkel a gépekkel? Illetve melyiket lenne érdemes megvenni?

A válaszokat köszömöm.

2021. okt. 30. 21:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

[link]

Nekem nincsen konkrét tapasztalatom de mindkettő erős kompromisszum.

Inkább a G7 vagy a G80

De ha mindenképpen kompakt méret kell akkor a GX80 szinte mindenben jobb.

2021. okt. 31. 01:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Neked kellene átgondolni, hogy mire is van leginkább szükséged. Például kell-e vakupapucs, vagy szükséged lenne-e mikrofon bemenetre, EVF-re ami jó ha van szikrázó napsütésben mert semmit nem lehet olyankor látni az LCD panelon(elektronikus képkeresőre). Illetve egyéb más szolgáltatásra. Mert akkor lehet , hogy újra kellene gondolnod az egész gép vásárlást.
2021. okt. 31. 05:16
 3/11 anonim ***** válasza:

1es vagyok

Ámbátor lehet, hogy a ha már lúd legyen sovány alapon kellene gondolkodni és akkor már a kisebbet kéne választani.

De persze igaza van az előzőnek. Először meg kellene fogalmazni az igényeidet!

2021. okt. 31. 08:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Eddig köszönöm a válaszokat, bár nem értem, hogy a G7 az miért lenne annyival jobb választás, mint a gx80 mivel, hogy nem sokkal tud többet.
2021. okt. 31. 08:52
 5/11 A kérdező kommentje:
igényem meg különösebben nincs. Még kezdő vagyok, most egy régi bridge van itthon, és azt váltaná le.
2021. okt. 31. 09:03
 6/11 anonim ***** válasza:
GX80-at nagyon szerettem. Stabilizátor a vázban, kicsi méret (a kithez adott 12-32 mm-es obival gyakorlatilag kabátzsebben hordható kompakt méretű volt). Ha a M4/3 neked megfelel, ez jó választás lesz. Ami miatt én meggondolnám a helyedben az APSC formátumot, pl. Sony Alphákat, hogy a Panasonic/Olympus vonalon sokkal kevesebb kiegészítőt, pl. obikat kínálnak használtan.
2021. okt. 31. 20:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért a Pana/Oly obi választék szerintem vetekszik a Sonyval ha meg nem haladja jócskán.

Még ha a Canont mondtad volna...

Másrészt penge éles gyors objektívek sokkal olcsóbbak a 4/3 kategóriában.

2021. nov. 1. 19:10
 8/11 anonim ***** válasza:
#7: egyetértek, az árakban tényleg durva különbség van. Én csak a Facebook fotós fórumok, Jófogás, Hardverapró tapasztalataim alapján mondom, hogy talán 5 Sony objektívre jut egy Pana/Olympus. És ugyanez az egyebekre: kompatibilis külső vaku, pótakku, stb.
2021. nov. 1. 19:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem GX800 van, ami a GX880 elődje, de utólag jobb lett vopna, ha GX80-at vettem, mert abban van stabilizátor, illetve normális mechanikus zár is (GX800 és 880 legrövidebb zárideje mechanikus zárral 1/500). Az evf mondjuk nem izgat, ebben a kategóriában nem igazan használható (TZ70-em volt korábban, épp amikor kellett volna, tűző napon használhatatlan volt).
2021. nov. 3. 21:59
 10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2021. nov. 3. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!