Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mit gondoltok erről a modellrő...

Mit gondoltok erről a modellről? Első fényképezőgépem lenne..

Figyelt kérdés
Lassan meg szeretném venni az első fényképezőgépemet. Canon EOS 2000D DSLR. Mit gondoltok erről, mint első gép? Igazából még csak tanulni szeretnék fotózni és első tapasztalatokat szerezni.

2022. nov. 6. 10:34
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Alkalmas rá.

Ne felejts el objektívet is venni hozzá!

2022. nov. 6. 13:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon meg vagyok vele elégedve! Lassan több, mint másféléve van meg nálam a fényképezőgép. Kifejezetten a kezdőknek ajánlott.
2022. nov. 6. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó belépő szintű gép, amit szeretnél arra tökéletes.
2022. nov. 6. 18:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg eléggé drága, ez egy nagyon-nagyon belépő szintű dslr, nem képvisel jobb minőséget mint bármely MILC társa.

Egy példakép, dpreview:

[link]

virág totál kiégett, háttér meg be van bukva

Másik:

[link]

Se az előtér, se a háttér rossz expos. Még ha spot-ban az égre mért volna de nem, mert az kiégett, az előtér meg totál bebukott. Ezzel idétlenkedni raw-ban... kell ez neked?

Canon belépő gépeinél ez nem tetszik nekem, sorozatban ilyen felvételeket látok, ismerősök képei is ilyenek, net is ezzel van tele.

Persze tanulni jó hát, csak véleményem szerint ennyiért sok. Inkább akkor olcsóbb felszerelés, és inkább obikat venni meg átalakítókat.

2022. nov. 8. 09:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne röhögtess, négyes, a rossz fotóst hozod fel példának?

Ezekben e helyzetekben semmi más nem csinált volna jobb képet, ekkora dinamikatartománya semminek nincs.

Nem, még a MILC sem.

Nem, még akkor sem, ha te kezeled.

2022. nov. 8. 10:51
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 De bizony nagyon sok gépnek van jobb dinamikatartománya :)

Igen, MILC-nek is, pl. Samsung NX500. Vagy előkelő helyeken vannak a DSLR Pentax-ok, K5, K5II-es.

Igen, a fotós sem volt a helyzet magaslatán az tény, de attól még egy kezdő kedvét igen hamar el tudja venni az ilyen.

2022. nov. 8. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:

A kérdező kezdőként még legalább 3-4 évig nem fog tudni mit kezdeni az 1-2 fényértéknyi dinaikatartomány-különbséggel. És mire odáig eljut, hogy ilyesmi aggasztja, addigra az összes jelenlegi kamera elbújhat majd az aktuális középkategória mellett/mögött.

Neki sokkal fontosabb lesz hogy milyen használt obikat fog tudni feltekerni a vázra, akár ismerőstől kölcsönkérve, akár vásárolva.

2022. nov. 8. 12:57
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 Nem hinném hogy ennyit fognak fejlődni a kamerák. Évek óta semmi változás javulás, képminőség marad a régi, annyi hogy egyre több ISO-t bírnak, illetve hiper-szuper 8k videókat tudnak, meg sorozatfelvételeket stb.

De a vonalélesség még jó objektívvel is elmarad egy Sigma X3 Foveon szenzorétól... Én most a FF szenzorukat várom.

2022. nov. 8. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Sigma SD15 Merril képei:

[link]

[link]

2022. nov. 8. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Én R6-al fotózok. Azt a kiégést se a virágon, se az égen nem tudtam volna megmenteni. Az utcaképen a sötéteket valószínűleg még vissza tudná hozni, de valószínűleg már szemcsés lenne. Bár ez is adhat neki egy hangulatot.
2022. nov. 10. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!