Mivel szoktátok megtörölni az objektívet?
Én csakis nedves törlőkendőt használok (persze, mint #2 írja, előbb port lefújom). De sem a lenspen, sem az ilyen Hama-féle tisztítókészletes tubusból a száraz papírkendőre csöppentem folyadékos dolgok nekem nem vitték le a koszt (mindkettőből van már három-három idehaza, mert azt hittem, defektes gyártmányt vettem, de hát nem viszi), csak a Zeiss gyártmányú egyenként csomagolt törlőkendők (külön rá volt írva, hogy objektívek, nem pedig csak az, hogy szemüvegtörlő: preserve the value of the objective lenses). utoljára már csak olyan készletben tudtam venni, hogy kis oldaltáska, benne nedves kendők, külön még spré, mikroszálas, porpumpa. 10-20 ilyen kendő normális fotósnál egy életre elég. :)
A mikroszálassal még sosem mertem magában nekimenni, de van itthon egy-két ócsek objektívcsek, majd egyszer kipróbálom rajtuk. :D
Nem más szennyezéseket teszek rá, mint kiugrik a kezemből az objektívsapka, és hozzáérek, vagy még az se, csak egyszerűen megjelenik rajta valami, szóval végül is ezt nem értem, de nem ez az egyetlen, amit nem értek. Egyszer egy nyakamban levő telét, mikor lehajoltam valamiért, rálógattam egy növény virágjára, meg egyszer egy istállóban megnyitva a csapot fröcskölt egyet, és egy kis csepp ráment a frontlencsére, de hát ezek különleges esetek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!