A szomszédom lopja a postám, van valami csendes, nehezen látható mozgásérzékelős kamera amit fel tudok szerelni hogy feljelenthessem?
Nálunk a Dunántúli Naplót lopta ki a szomszéd öreg minden nap. A megoldás az lett, hogy megvártuk mint meghal :D
Sajnos szabályosan kertes háznál nem figyelheted meg a postaládát, mert akkor az utcára is kilátna a kamera. Lehet jobban megütöd a bokád ha valaki feljelent, mintha a szomszédot ütnéd meg. Társasházban ha minden lakó beleegyezik, akkor lehet kamerát feltenni. Bár ha valaki lopja a postát, akkor nem fog beleegyezni a kamera felrakásába.
Lehet egy álkamera is megteszi ami nagyon látványosan, feltűnően van elhelyezve, hogy a vak is meglásssa. Meg egy matrica a postaládára, hogy kamerával megfigyelt terület. Meg néhány szó a szomszédnak, hogy tudod, hogy lopja a postát, ha mégegyszer előfordul, akkor feljelented személyes adattal való visszaélés miatt. Mert ugye a levelekben személyes adatok vannak.
Én ezt csináltam a kis taknyossal aki minden nap iskolába menet-jövet végigcsengette az egész utcát. Megállítottam amikor az anyjával jött és megmondtam, hogy 10x felvettem már, úgyhogy ha mégegyszer bcsenget, akkor zaklatásért feljelentem. Azóta kuss van.
5-ös vagyok. Adtam jó választ: Nem figyelheted meg a postaládádat kamerával!
Egyébirát erre a feladatra bármelyik kamera jó, még egy kiöregedett okostelefon is.
Persze az sem ártana ha elmondanád hova szeretnéd tenni a kamerát? A ládába? Falra? Van-e lehetőség 230V-os hálózatba csatlakoztatni, vagy akkumulátoros kell? Elég ha felveszi a történéseket és majd manuálisan lemented róla az anyagot, vagy az interneten keresztül szeretnéd nézni? Beltér, vagy kültér, vízállónak kell-e lennie? Satöbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!