Meg tudja nekem valaki mondani hogy a Canon I5 IS fénképezőgép keresője vagy lencséje hogy tisztítható? ugyanis van 3-4 kiégett pixelhiba ami a sötét képeknél kék pontként látható, de digitális zoomot használva távolodnak a pixelhibák mitől van ez?
Figyelt kérdés
2020. nov. 4. 18:49
1/8 anonim válasza:
Lencsetisztítás:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenyke..
2/8 anonim válasza:
...de a jelenségre az a kissé egyszerű, de ide pont elég magyarázat, hogy a digitális zoom az elkezdi szorozni a távolságokat a képpontok között. Szóval ettől ugyan csiszolhatod a frontlencsét.
3/8 A kérdező kommentje:
én úgy gondolom hogy valamelyik belső lencse közé szorulhatott be a por, az optikai zoomnál ugyanabban a helyzetben lázható, sem a google sem a youtube nem ír semmit erről a típusú gépről ,mintha ez a hiba nem is létezne másnál.
2020. nov. 4. 19:55
4/8 anonim válasza:
A por az nem pixel méretű a épen. A pixelméretű jellemzést precízen úgy gondold, vagy csak lazáskodsz? Egy pixelnyi hiba az pixelhiba.
5/8 anonim válasza:
"sötét képeknél kék pontként látható, de digitális zoomot használva távolodnak a pixelhibák"
Hibátlanul leírtad a beégett pixel jelenséget. Ez a hiba nem a lencsén van, hanem a csip hibája okozza. Tanulj meg együtt élni vele :)
6/8 A kérdező kommentje:
értem és ez a hibajelenség hogy jöhetett elő?Ha csip hibája mitől van az hogy a digitális zoomot használva eltűnnek a látómezőből?
Mivel nem tudom hogy pixel vagy por okozza csak így tudtam megfogalmazni
"4/5anonim"
2020. dec. 1. 13:04
7/8 anonim válasza:
"Ha csip hibája mitől van az hogy a digitális zoomot használva eltűnnek a látómezőből?"
Szerintem érthetően leírtam: "a digitális zoom az elkezdi szorozni a távolságokat a képpontok között"
8/8 A kérdező kommentje:
így már értem köszönöm.
2020. dec. 1. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!