Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen egyszerű eszközökkel...

Milyen egyszerű eszközökkel oldható meg, hogy PC nélkül tv-n látható legyen egy IP kamera képe? TV okosító képes lehet ilyesmire?

Figyelt kérdés
Mi a neve azoknak a képességeknek, amiket ezen eszközöknek tudnia kell, hogy össze tudjam válogatni a megfelelő kamerát, és a tv-n való megjelenítéshez szükséges eszközt?
2021. aug. 25. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Lennie kell a DVRen megfelelő kimenet a monitor vagy tv számára
2021. aug. 25. 11:00
 2/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Milyen kamera ez?

Ha van központi egysége (DVR), akkor annak a kimenetén legyen HDMI, azt össze tudod kötni bármelyik modern tévével és ott tudod akár konfigurálni a kamerát és nézni a képét.

Ha nincs központi egysége, akkor a kamera legyen wifis és akkor interneten keresztül fel tudsz lépni rá és meg tudod nézni a felvételeket.

2021. aug. 25. 11:11
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:

Válaszoló írta, hogy IP kamera. DVR nem játszik.

Ha a TV okosítóra le tudod tölteni a kamera alkalmazást, amit a mobilodon használsz, akkor azzal működhet. Ennek kicsi az esélye. Régi ip kameráknak elég volt egy cím a kapcsolódáshoz, így egy böngészőn keresztül is elérhető volt, az újak máshogy működnek. Milyen kamera, milyen app van hozzá?

2021. aug. 25. 11:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem csak PC-vel sikerült. Feltelepítettem egy BlueStacks-et, erre mint androidra telepítettem az IP-kamera applikációját. Beregisztráltam rá egy másik email címemmel, megosztottam vele a telefonon lévő appről a kamerákat, és ettől kezdve tudtam a TV-n nézni.

De ha lett vplna egy felesleges telefonom, akkor töltőre dugva megosztom a telefon képét a tévével, és ott a kamerakép, lehet nézni.

2021. aug. 25. 11:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Még nincs kamera, se DVR. Ami van egy DNLA képes tv, HDMI bemenettel, illetve egy Chromecast ha ez számít.

Rögzítésre nem használnám, csak élő képet szeretnék nézni, amolyan digitális ablak lenne, amit igény szerint bekapcsolhatnék.

NVR-eket néztem, vinyó nélkül is működnek? PoE-s UTP kábeles kamera lenne, mert egyszerűbb vezetékezni.

De esetleg ha volna olyan megoldás, amihez nem kell NVR, csak simán át tudnám castolni, az jobb lenne.. szóval mondjuk belépek a kamera felületére, ha van ilyen és akkor megadnám a tv-t neki, hogy oda streameljen valahogy az is jó lenne..

Van ilyen kamera?

2021. aug. 25. 11:45
 6/8 A kérdező kommentje:
(bocsánat, nem frissítettem #3-as #4-es válaszát #5-ös posztolásom után láttam)
2021. aug. 25. 11:47
 7/8 Morzsi007 ***** válasza:
Chromecast-tal tudod tükrözni a mobil képét, ha csak ahhoz lenne alkalmazás.
2021. aug. 25. 13:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Hmm, eszembe jutott van egy másik tv-n egy tv okosító, az mintha VLC-t is tudna, ha beállítható neki az RTSP, akkor.. akár még működhet is. Le kéne tesztelnem valahogy, hogy RTSP streamat csináljak valamivel és akkor, ha úgy megy, akkor a kamerával is menne..
2021. aug. 25. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!