Minden drón bemérhető, mennyire figyelik ezeket?
Pl. egy DJI Mini
249gramm és elég apró, egy zsebben is simán elfér.
A kérdésemet csupán a kíváncsiság vezérli.
Pontosabban tehát nem nagyon tudom hogy működik ez a drón megfigyelés. Egy ilyen kis drónt is ami magasan, több száz méteren repül, a mai vilagban be tudnak azonosítani, vagy hogy megy ez, mennyire megvalósítható? Észrevehetik-e, ha igen akkor a helyzetét lekérhetik? (Tehát láthatják-e nagyjából vagy pontosan a magasságát és a pozícióját/koordinátáját? Szerintem függ a drón méretétől, súlyától anyaghasználatától azaz hogy miből van, de ez csak feltételezés. Hátha van itt valaki aki tudja ezeket. Gondolom egy nagyobb városban, jobban harapnak az ilyenre, ott mennyivel egyszerűbb bemérni és ha igen hogy működik?
Vagy a reptértől való távolság, (azt se tudom pontosan hogy milyen reptéreknél nem szabad használni drónt) mondjuk mekkora távban tudnak erre figyelni, (gondolok én itt arra hogy pl. Ferihegy reptertől 5km-ig vagy 15km-ig tiltva van. És ezt ők ki tudják mutatni, érzékelhetik-e a masinát.
Van egy olyan akárki, szervezet aki ezzel foglalkozik és ezt ellenőrzik-e? A drónosokat?
Légi társaság foglalkozik ezzel? Vagy akárki? Ha van ilyen akkor hogyan lehet ezt, és mekkora pontossággal?
Jó tudni ezeket is. :)
Köszi szépen a válaszokat!
Attól, hogy te tudod, hogy nem rosszindulatú a drónod, más még lehet, hogy annak fogja tekinteni. A hivatalos szervek meg pláne annak fogják tekinteni, ha nincs bejelentve. Ha megnézed, itt a GYK is tele van olyanokkal, aki csak hallja, hogy valahol drón repül és máris azt hiszi, hogy utána kémkednek, mert mi más érdekelhet bárkit. És a többség le is akarja lőni, az se érdekli, hogy ezt ugyanúgy nem teheti legálisan, mint ahogy te sem repkedhetsz legálisan csak úgy bárhol. Az meg már szinte mindennapos, hogy a rendőrt ráhívják arra, aki drónozik...
Az meg, hogy egy játék drón miben mekkora kárt tud okozni leginkább egy szerencsejáték. Léteznek különféle tesztek, de érthető okokból nagy sebességnél, valós helyzetben kipróbálni senki nem merte még, csak lebutított mesterséges helyzetekben:
Nagyobb sebességnél az ütközési energiák is nagyobbak, ugyanakkor a légáramlatok is máshogyan szólnak bele. Akár jobb és rosszabb is lehet a helyzet a körülmények függvényében.
Ha pont szerencsésen találkoznak, akkor esélyes, hogy a drón húzza a rövidebbet. Viszont, ha egy érzékenyebb résszel találkozik, amiben akár egy madár is kárt tehet, akkor akár súlyos károkat is okozhat. Arról nem is beszélve, hogy ha előtte már egy madárral vagy mással ütközés már okozott kárt és a drónod csak tovább rontja az amúgy sem rózsás helyzetet.
De még csak találkozniuk sem feltétlenül kell ahhoz, hogy még tovább szigorítsák a normálisan repülni akarók számára a drón használatot, ha egy újabb pilóta kezd panaszkodni, hogy már megint felelőtlenül repkedő drónok veszélyeztették az utasok életét.
Te, aki egy szöveget nem tudsz írni???:DD Komolyan kérdezem, mi volt a bajod a hozzászólásommal? Mert mindent letudtál írni, csak ezt nem.
Gyermekeid? Várjál már, egyáltalán te egy felnőtt ember vagy?
+ Még te beszélsz a végzettségről? :DD
Azért akarja lelőni, és azt gondol ilyeneket hogy őt követi mert egy suttyó, idióta. Ez ennyire egyszerű, nem kell tovább ragozni.
Neki nincs valszeg drónja, az olyan embernek. Ő is ezt gondolná akkor amit én.
Ki gondol egyébként ilyeneket? Küldj már ilyet, ha tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!