Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Minden drón bemérhető, mennyir...

Minden drón bemérhető, mennyire figyelik ezeket?

Figyelt kérdés

Pl. egy DJI Mini

249gramm és elég apró, egy zsebben is simán elfér.

A kérdésemet csupán a kíváncsiság vezérli.

Pontosabban tehát nem nagyon tudom hogy működik ez a drón megfigyelés. Egy ilyen kis drónt is ami magasan, több száz méteren repül, a mai vilagban be tudnak azonosítani, vagy hogy megy ez, mennyire megvalósítható? Észrevehetik-e, ha igen akkor a helyzetét lekérhetik? (Tehát láthatják-e nagyjából vagy pontosan a magasságát és a pozícióját/koordinátáját? Szerintem függ a drón méretétől, súlyától anyaghasználatától azaz hogy miből van, de ez csak feltételezés. Hátha van itt valaki aki tudja ezeket. Gondolom egy nagyobb városban, jobban harapnak az ilyenre, ott mennyivel egyszerűbb bemérni és ha igen hogy működik?

Vagy a reptértől való távolság, (azt se tudom pontosan hogy milyen reptéreknél nem szabad használni drónt) mondjuk mekkora távban tudnak erre figyelni, (gondolok én itt arra hogy pl. Ferihegy reptertől 5km-ig vagy 15km-ig tiltva van. És ezt ők ki tudják mutatni, érzékelhetik-e a masinát.

Van egy olyan akárki, szervezet aki ezzel foglalkozik és ezt ellenőrzik-e? A drónosokat?

Légi társaság foglalkozik ezzel? Vagy akárki? Ha van ilyen akkor hogyan lehet ezt, és mekkora pontossággal?

Jó tudni ezeket is. :)

Köszi szépen a válaszokat!

2022. okt. 10. 16:12
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

/20 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint...

Na ez az, ami rajtad kívül a kutyát sem érdekli. A véleményed.

2022. okt. 11. 20:44
 22/36 A kérdező kommentje:

Végül is, csak hogy megnyugtasson - engem se érdekel hogy mást nem érdekel.

Sok mindenkinek igaza van, sokakat mégse érdekel.

2022. okt. 11. 21:11
 23/36 A kérdező kommentje:
Épp úgy írtam. De ha nem saját véleményként állítom ezt is helyes, hisz ez így van.
2022. okt. 11. 21:14
 24/36 anonim ***** válasza:
Elméletben igen a gyakorlatban nezd meg ukrán háborút, mindkét fél bevet hobby drónokat , látó távon belül csöves légvédelemmel szedik le ergó túl kicsik ahhoz hogy radarral stb bemérjék
2022. okt. 20. 16:40
 25/36 A kérdező kommentje:
Utolsó: a tapasztalt drónosokat kérdeztem, nem aki még életebe ki se próbált egy drónt sem.
2022. okt. 24. 17:54
 26/36 A kérdező kommentje:

A kérdésemre a választ már rég megkaptam, rég tudom.

Ész nélkül reptetés? Neked sikerült máshogy? A te értelmezésedhez megválaszolva azt senkinek sem. Van fogalmad arról mit írsz?

A légtér engedélyről annyit, hogy se nekem, se SENKINEK, ismétlem egy embernek sem sikerült kivitelezni hogy azzal drónozzon, ha gyakrabban szeretné használni.

Próbáld már meg 33 nappal előtte kitalálni a project-et mondjuk egy olyan bő 15 helyszínt tervezz már meg előtte, és vegyél már oda 15 légteret, időjárást is szervezd már le, és egy min. 135.000ft-ot is gyűjts rá, mint amennyi maga a drón, nem mellesleg telefonálgatni se felejtsél el előtte és utána szintén ne felejtsd el bejelenteni hogy kész vagy, ha ez nem lenne elég mindezeket totál feleslegesen.

2022. okt. 24. 18:08
 27/36 anonim ***** válasza:

"egy embernek sem sikerült kivitelezni hogy azzal drónozzon"

Akkor én biztos marslakó vagyok...

2022. okt. 24. 18:11
 28/36 anonim ***** válasza:

Ha megszeged a szabályokat és rajtakapnak, akkor megbüntetnek. Ha te úgy döntesz, hogy nem tartod be a szabályokat, akkor is érdemes legalább ismerni őket, hogy tudd, miért tudnak/fognak megbüntetni, illetve hogy legalább értsd, hogyan gondolkodnak a szabályok alkotói és nagyobb eséllyel legyél képes baleset mentesen szabályt szegni.

Drónok bemérésére, sőt a jelük zavarására is egyre több féle technika létezik, a különféle kormányszervek és magán cégek is egyre inkább alkalmazzák őket, de nem véletlenül nem verik nagydobra, hogy hol és mit védenek velük...

[link]

Ismerkedj meg a légtér szerkezettel, hol milyen légterek vannak, melyiket mire és hogyan használják a repülők és helikopterek - különös tekintettel a városok feletti légterekkel.

[link]

Ezek a drónokra vonatkozó szabályok:

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. nov. 21. 11:05
 29/36 A kérdező kommentje:

Törvényesen használni egy drónt.

Nem vagyok értelmetlen törvényeket követő felhasználó.

Miért? Ugyanis senkinek sem okozok véletlen és direkt sem kárt mert ügyelek rá.

Köszi a jó választ.

Elolvastam, ez a hadmernok oldal a ROSSZINDULATÚ drónok elhárításáról szól, magyarul azokra fejlesztették ki aki ROSSZINDULATÚ.

Nem igazán értem hogy aki csak mezők felett repked és szép fotókat hobbiból lövöget, és ügyel a legfontosabbra, hogy másnak ne ártson se véletlen, se direkt azokat miért kéne akármilyen módon is büntetéssel sújtani.

Sokan felhozzák hogy repülökben utazó embereket veszélyes vagy, mert mi van ha lezuhan az irányított drón és az utasszálító találkozása folyamán adódott ütközéstől. Ez egyértelműen fizikailag lehetetlen, egy olyan apró mini drón ne hogy már akkora problémát tudjon okozni egy ilyen mérnökileg precíz , óriási, jócskán erősebb utasszálítógépnek. Ez ugyanúgy érvényes egy kisebb repülőre is. Egy DJI Mini nem tud akkora mértékű kárt okozni, akárki mond bármit is.

2022. nov. 21. 20:21
 30/36 anonim ***** válasza:
59%

Ilyen nincs. :D

Kérdező komolyan kérdem hogy hova jártál iskolába? Milyen iskolai végzettségeid vannak?

Csak azért, hogy még véletlenül se irassam oda a gyermekeimet!

2022. nov. 21. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!