Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Minden drón bemérhető, mennyir...

Minden drón bemérhető, mennyire figyelik ezeket?

Figyelt kérdés

Pl. egy DJI Mini

249gramm és elég apró, egy zsebben is simán elfér.

A kérdésemet csupán a kíváncsiság vezérli.

Pontosabban tehát nem nagyon tudom hogy működik ez a drón megfigyelés. Egy ilyen kis drónt is ami magasan, több száz méteren repül, a mai vilagban be tudnak azonosítani, vagy hogy megy ez, mennyire megvalósítható? Észrevehetik-e, ha igen akkor a helyzetét lekérhetik? (Tehát láthatják-e nagyjából vagy pontosan a magasságát és a pozícióját/koordinátáját? Szerintem függ a drón méretétől, súlyától anyaghasználatától azaz hogy miből van, de ez csak feltételezés. Hátha van itt valaki aki tudja ezeket. Gondolom egy nagyobb városban, jobban harapnak az ilyenre, ott mennyivel egyszerűbb bemérni és ha igen hogy működik?

Vagy a reptértől való távolság, (azt se tudom pontosan hogy milyen reptéreknél nem szabad használni drónt) mondjuk mekkora távban tudnak erre figyelni, (gondolok én itt arra hogy pl. Ferihegy reptertől 5km-ig vagy 15km-ig tiltva van. És ezt ők ki tudják mutatni, érzékelhetik-e a masinát.

Van egy olyan akárki, szervezet aki ezzel foglalkozik és ezt ellenőrzik-e? A drónosokat?

Légi társaság foglalkozik ezzel? Vagy akárki? Ha van ilyen akkor hogyan lehet ezt, és mekkora pontossággal?

Jó tudni ezeket is. :)

Köszi szépen a válaszokat!

2022. okt. 10. 16:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Kérdező, kérlek, egy valamit válaszolj meg, utána többet én nem zaklatlak.

Ha te önkényesen eldöntöd, mely törvényeket tartod be és melyek nem vonatkoznak rád, ugye nem okoz neked lelki törést, ha én is így teszek?

2022. okt. 11. 19:00
 12/36 A kérdező kommentje:

Nem értem a kérdést.

Igazából azokat a törvényeket tartja be az ember, amik normálisak. Ne csodálkozzanak egyáltalán, ha idióta törvenyeket a többség nem fogja betartani, mert betarthatatlan és értelmetlen. A büntetés nagysága csak megijesztés, hogy regisztrálj/igényelj engedélyeket és ezáltal így is még több pénzt húzzanak be és jussanak hozzá.

120 méter felett sehol se lehet felvinni, csak légtér kéréssel/engedéllyel? Minek ilyet kérni előre mindig egy adott helyre, pénzért, meg rengeteg időt várni ezekre, ha amúgy se jött volna akkor semmi fent aminek neki ütközhetnél állítólag?

Értelmetlenség, ezzel is csak lehúznak.

A drónos szabályokkal csak a nem gondolkodók értenek egyet, meg akiket tudnak irányitani.

2022. okt. 11. 20:04
 13/36 anonim ***** válasza:
Megismétlem. Ugye téged nem fog zavarni, ha én döntöm el, mely törvényeket tekintem normálisnak és melyeket nem tartom rám nézve kötelezőnek?
2022. okt. 11. 20:06
 14/36 A kérdező kommentje:
Figyelj, a drónozással kapcsolatban, mivel itt arról van szó, nem fog.
2022. okt. 11. 20:09
 15/36 A kérdező kommentje:

Akkor már ha itt tartunk én is teszek fel egy kérdést.

Szerintem hibátlanul tudom az engedélyhez való hozzájutás menetét, ha nem így van javítsatok ki nyugodtan. :)

Így szól: Elképzelhető az valakinek, hogy csak úgy egy "állítólagos engedélyért" feleslegesen tízezreket fizessen ki 33 nappal korábban, amikor még semmit se tud, csak egy adott helyre és ideiglenes időre, mikor másra is költhette volna az adott összeget?

2022. okt. 11. 20:15
 16/36 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Elolvastam a válaszaidat kérdező. Hát nem tudom mit mondjak... remélem, hogy autóra, motorra nincs jogosítványod!

Vannak szabályok amiket be kell tartani. Ennyi. Ezen nem tudsz változtatni. Ahogy a vizi, a vasúti és a közúti közlekedésben is megvannak a szabályok, úgy a légiközlekedésben is. Abban az esetben ha te nekiállsz drónozni, akkor rád és a jérművedre a légiközlekedésre érvényes szabályok fognak vonatkozni. Ha nem tartod be, akkor megbüntethetnek. Nem feltétlenül fognak, de nincs kizárva - főleg ha a főváros közepén a repülőterek, börtönök, rendőrörsök, kormányzati és banki épületek környékén fogsz repkedni.

Emellett adatvédelmi problémák is lehetnek a felvételeid miatt.

De hát ki vagyok én, hogy megkéjelek ne csinálj hülyeséget, ha még a törvényeket sem nézed semminek....

2022. okt. 11. 20:18
 17/36 A kérdező kommentje:
Első válasz sokat segített a kérdés megválaszolásában, örülök a pontos információért, még tegnap zöldet is nyomtam. Nagy segítség hogy már ezt is tudom.
2022. okt. 11. 20:20
 18/36 anonim ***** válasza:

Ok. Arra kérlek, hogy ne csak itt informálódj, hanem keresd fel a [link] és a [link] oldalakat és iratkozz be egy tanfolyamra és végezd el.

Ezt a baromságot, hogy te azt a törvényt tartod be ami neked tetszik pedig felejtsd el - az élet minden területén - mert nagyon rá fogsz egyszer b..ni!

2022. okt. 11. 20:31
 19/36 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint kicsit összehasonlithatatlan a kettő. Egy kis, pilóta nélküli drónt egy rendes autóval összevetni, ahol még sokkal nagyobb forgalom is van. És még irányítani is nehezebb lehet egy kuplungos kocsit, mint egy drónt, ami egy videójátékhoz is hasonló, tehát egyszerűen irányítható.

Hogy jön ide a motor és az autó?

Az nem zavar senkit, hogy sokan azért nem csinálhatnak légtér engedélyt, hogy 120 méter felett drónozhass mert kivitelezhetetlen az egész.

2022. okt. 11. 20:33
 20/36 A kérdező kommentje:
Mondjuk naponta választasz területeket, mindennap csak úgy elmész valahova drónozni 120 méter felett, ilyet legálisan sehogy se tudsz megtenni. Szóval tényleg rosszul lett megoldva.
2022. okt. 11. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!