Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A régi eos ef bajonettes zoom...

M dzsuzeppe kérdése:

A régi eos ef bajonettes zoom objektívekhez melyik digitális canon gép a legmegfelelőbb?

Figyelt kérdés
Van több eos ef bajonettes zoom objektívem, még filmes gépen szolgáltak. és elhatároztam hogy veszek hozzájuk egy régi eos digitális gépet. A felbontásuk valószínű alacsonyabb mint a modern objektíveké. Nem tudom hogy érdemes-e eos 500d gépet venni 15 megapixelel, vagy az abjektív felbontása miatt a 12 megapixeles eos 1100d ajobb választás?

2022. szept. 16. 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Eszem ágában sincs rejtőzködni, ezért hát nem írok privit. Ami elmondandó, az itt kint elmondható.

Ha itt kint is megfelel, kezdhetjük.

Elsőnek itt van ez a gyöngyszem:

"Csak olyan optikát használj hozzá, ami "IS" jelzésű! Ez nagyon fontos a Canon esetében. Az "IS" a "kézremegés csökkentés". Enélkül egy mai fotós gép nem ér semmit."

Ez egy észtvesztő nagy ostobaság, hogy IS-es objektív nélkül nem ér semmit egy Canon DSLR.

2022. szept. 19. 19:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Ötös nagyon bunkó volt
2022. szept. 20. 17:16
 13/18 A kérdező kommentje:
Több helyen is olvastam hogy a minőséges, finomszemcsés 50 dines filmek felbontása 10 megapixel körül van, nem tudom hány vonal per miliméter, de jóval száz felett. Akik film szkenneléssel foglalkoznak azt mondják hogy 8 megapixel bőven elegendő egy film kockának, ha nagyobb felbontásba szkenelnek nincs több információ,csak a nyersanyag látszik. Azért gondolom hogy aps-c szenzoron 12-15 a legmegfelelőbb a régi objektívnek mert a 18-24 megapixeles szenzor pixelei túlapróak a régi objektív felbontásához. De nem tudom, ezért kérdezem.
2022. okt. 2. 16:41
 14/18 A kérdező kommentje:
Lehet hogy az ef 35-76 régi zoom objektív nem tud olyan éles képet adni mint pl. egy 50mm-es pentacon vagy Jupiter objektív?
2022. okt. 2. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:

"Több helyen is olvastam hogy a minőséges, finomszemcsés 50 dines filmek felbontása 10 megapixel körül van"

Azt nézem, április elseje van? Vagy mi ok van az abszurd humorra?

2022. okt. 2. 17:20
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan hogy a 2004-es, vagy a 2006-os Digitális fotós könyvbe olvastam. Lehet hogy nagyon professionáli géppel, nagyon profi objektívvel, tökéletes körülmények között, és tökéletesen előhívva 25 megapixel is lehet egy jó minőségű film felbontása,de az egyik fenti komentbe írt 70 megapixel valószínű csak laboratóriumba jönne ki, gondolom,... de nem tudom ... Különben 8 megapixeles géppel is fantasztikus képeket lehet csinálni. Sőt van a 6 megapixelesek klubja, pl. pentax K100d népszerű a mai napig.
2022. okt. 2. 20:55
 17/18 anonim ***** válasza:
A telefonom meg 50 megapixeles, mégis fos képeket csinál. Nem számít semmit a megapixel. Egy 6 mpeles géppel készült képet is ki lehet nagyítani A0 méretben, és teljesen jó lesz.
2022. okt. 2. 21:00
 18/18 anonim ***** válasza:

"három és négyszámjegyes gépei épp olyan jó képet készítenek mint a drágább kétszámjegyű gépek"

Ez nem egészen így van, mert a feldolgozó processzor (Canonnál DIGIC néven fut) változatától, azaz képességeitől is függ.

Egy megbízható oldal volt a minőséget tekintve, a "régi" photodo, annak eredményeiben ez a lencse nem szerepelt.

Általában elmondható, hogy a filmes korszak zoom kitobjektívjei azok a alapméretté avanzsált 9x14-es méretű papírképre szép képeket adtak. Ez a méret volt a 90-es években a fotoalbumba dugható képméret. Ennél többet, ha tudott produkálni, az a látogatóba jövő nagybácsi vagy a mosolygós japán turista nyakában lógó gépnél észrevehetetlen bónusz volt, mert a profik nagyíttattak nagyra, és azok meg ismerték, mit kell rátűzni a gépre. Volt persze olyan, ami jó volt, például a 24-85-ös, az egyrészt nagyon rossz hírű volt, mert körben a kép széle sötét volt (ez ma egy kattintás a lightroomban), ugyanakkor gyors USM motoros autofókusza volt, és a felbontása is elég jó volt. Bár érdekes módon a régi photodo nem értékelte sokra, volt még pár kitobjektív rövid zoom, amit ugyanannyira értékelt, EF 28-80, 35-70, 35-80, ezek 3,1 körüli osztályzatot kaptak, viszont összehasonlításként, amit sokan ismernek és elismernek, az EF 300/4 IS, az meg 3,4-et.

Sajnos az a tesztoldal, ami régen a photozone.de volt majd opticallimit lett, egyszerűen törölte a 8 meg hasonló megapixeles gépes teszteket és értékeléseket.

2024. máj. 7. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!