Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 5D mark II - használt gépet...

5D mark II - használt gépet hány expoval érdemes venni?

Figyelt kérdés

Hosszú évek után úgy döntöttem, hogy beruhazok egy új vázra, és az 5D mark II - re esett a választásom. Nyilván nem mindegy az sem, hogy volt használva, banva vele. De ha amúgy egy szép, jó állapotú, megkimelt gépről van szó, mi lenne az az expo szám ami felett már nem vennetek meg ezt a típust?

Hallottam olyanról, hogy valaki közel 1 milliót rakott bele, és sose volt gondja, egy ismerősömnek meg 50ezernel alaplap hibás lett. De gondolom ez mindig benne van, hogy épp kifogja az ember vagy sem.

Összessegeben milyen tapasztalataitok vannak, nálatok meddig bírta, típushibak tekintetében mikre érdemes figyelni stb?

Találtam egyet 28000 expoval, viszonylag jó áron, gondolkozok rajta, hogy megvegyem.

2022. szept. 1. 11:34
 1/10 Mojjo ***** válasza:

28 ezer expó az kb nulla ennél a gépnél.

Mellesleg ez a gép egy matuzsálem, még dinoaszauruszok járták a földet, amikor piacra került. Ha 28 ezer expó került bele azóta, kb a kutya nem használta.

2022. szept. 1. 11:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez pont határon van. Az exposzám vonzóan kicsi, viszont a gyártmány valóban 13 éves, ami egy kor. Ahogy másutt írtam, az elektronikus készülékek egyik reggel nem kelnek fel. Ettől persze meg lehet, hogy pont ez az egy még 20 évig működni fog. Használt cikket az vegyen, aki el tudja fogadni az esetleges tragédia lehetőségét a kisebb beruházási igényért cserébe. Én jól jártam, vettem 1D Mk II-t használtam, amit 5 év múlva továbbadtam, közben meg egy 1D Mk III-t használtan, az ma is szuperál - 12 éve van nálam, ami majdnem az fentebb említett 13, de az 1D sorozatot azt tán nem véletlenül hívja a világ igáslónak a teherbírást tekintve. Azonban ráfázhattam volna mindkettőnél valamivel.

És a régebbi gyártmányoknál azért a szolgáltatások sem olyan frankók, kicsi és más szempontból is korlátos LCD, nem olyan frankó AF, bonyolultabban kezelhető menürendszer, akkor még nem, de azóta már megvalósított szoftverigények, satöbbi.

2022. szept. 1. 12:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen, ebben teljesen igazatok van. Használtam 5Dm2-t évekkel ezelőtt, kölcsönbe kaptam. Akkor teljesen odavoltam érte, mint első profi kamera a kezemben. Ahogy olvastam elég sokan használják és szeretik a mai napig, mivel annak idején eléggé megelőzte a korát, de hát igen, azért eltelt már jópár év azóta és ez látszik.

Max 300 ezerig keresek most használtan gépet, ez a fent említett 160ert van. Hasonló árkategóriában melyik típust ajánlanátok még, amit érdemes lenne néznem? :)

2022. szept. 1. 13:30
 4/10 Mojjo ***** válasza:
Ha jól emlékszem, 230-ért láttam pár napja a facebookos canon adok-veszekben egy 5D mark III-at.
2022. szept. 1. 13:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Iszonyat régi váz, amivel nincs is probléma, de az idő kifoghat rajta. Gombásodásra, porosodásra, gumielemek elöregedésére gondolok elsősorban. Mindenképpen vizsgáltasd be vagy nézd meg személyesen (ha nem értesz hozzá, vigyél valakit magaddal, aki igen) és csinálj tesztképeket is vele mielőtt megveszed.
2022. szept. 2. 16:38
 6/10 anonim ***** válasza:

@Mojjo Olyanokat én is láttam, mert pont a tavasszal vadásztam 5D3-ra, végül 340-ért vettem egy bevizsgált darabot, mert a csillagos eget is lehazudták, csakhogy eladják nekem olcsón a vázukat.

Mondok három példát is.

1) Mindenre rákérdeztem, ami számomra fontos volt. Összehoztuk a találkát, első dolog: A joystick gumija elrepedve. A képen persze direkt be volt buktatva az a rész, hogy ne látszódjon és nem is említette meg, pedig kifejezetten rákérdeztem, hogy bármilyen esztétikai hibája van-e. Ja, hát nem vette észre, pedig eléggé szembeötlő. OK. Csináltam egy teszt fotót zárt rekesszel az égre. Visszanézem a képet, tele van apró foltokkal a képe. Mondom neki, hogy poros a szenzora, ezt így kapásból küldhetné is tisztíttatni, mit szól hozzá? Hát ő ezt nemrég küldte el tisztításra, az nem lehet. Megmutatom neki a képet, csak hümmögött. OK, végül nem vettem át.

2) Hasonló sztori, csak most tényleg hibátlan volt a váz ránézésre. Ameddig nem néztem bele a keresőbe... Egy hatalmas gombafonál nézett vissza. Ja, ő azt hitte, hogy csak karcolódás és azzal nem szoktak foglalkozni, de egyébként szerinte ha gomba is, akkor sem okoz problémát. Ott köszöntem el, mert ezt alapból több tízezres tétel helyrehozni.

3) Ugyanígy minden megígérve, frissen tisztítva, blablabla. Tesztképet lövök, tele van ugyanúgy porral a szenzor, mint az összes többi "frissen tisztított". Ezen felül feltűnt, hogy 3 kép lövése alatt teljesen feltöltött állapotról lement 1 csíkra az akkumulátor. Erre a válasza, hogy az ilyen, jobbat úgy sem kapok. Azt sem vittem el.

Tanulság: Olcsó húsnak híg a leve. Nekem az a tapasztalatom, hogy amit áron alulnak, az nem véletlenül annyi.

2022. szept. 2. 16:54
 7/10 Mojjo ***** válasza:
@6: Aki azt a gépet árulja/árulta, maximálisan megbízható tag. Mondjuk megértem, ha attól, hogy a GYK-n egy random felhasználó ezt mondja, még nem hiszed el. Esetleg nézd vissza a tevékenységét ott.
2022. szept. 2. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Elhiszem, de ritka az, hogy olcsón valaki makulátlan darabot árul. Mindenképpen személyes találkozót javaslok a kérdezőnek éppen emiatt. Én már azt sem hiszem el, ha függetlenként ajánl valaki megvételre vázat... Egy hirdetés alatt beírta valaki, hogy 220voltnál leadott egy makulátlan vázat, nézze meg az érdeklődő, mert nagyon jól járna vele, aztán mikor kértem termékfotókat a 220volttól, akkor sz.rrá volt kopva a kijelzője. Én értem, hogy valakinek ez nem számít, meg hogy belefér a "hibátlan" állapotba, de amatőr fotós szerintem igényesebben ennél.
2022. szept. 2. 19:07
 9/10 Mojjo ***** válasza:
@8: Persze, a személyes megtekintés és átnézés szerintem is mindenképpen alap.
2022. szept. 2. 19:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Mindenképp megnézném, kipróbálnám előtte, sajnos tudjuk, hogy megy ez, szemfülesnek kell lenni. Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki át akar vágni, de tudom, hogy oda kell figyelni.
2022. szept. 2. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!