Melyik canon fényképezőgépet ajánlanátok ezek közül?
Családi képek készítésére, illetve kirándulásokra venném.
Canon EOS 2000D
Canon EOS 4000D
Canon EOS 200D
Canon EOS 700D
Canon EOS 1100D
Canon EOS 250D
Canon EOS 600D
Canon EOS 1000D
Canon EOS 70D
Canon EOS M50
Canon EOS 1300D
Canon EOS 750D
Ezek vannak a weboldalon, amiket néztem (használták).
Melyik lenne az, amelyiket érdemes? Nem cserélném egyhamar. Írtam fentebb, hogy mire használnám. Illetve természetfotók készítésére is alkalmaznám.
Maga a gép ár nagyjából hasonló, persze kor állapot korrekcióval. Mindig az optika a méreg drága.
Nekünk 4000-s van tökéletes.
Hát ha nagyrészt családi fotózásra szeretnéd használni, akkor inkább az M50-et ajánlanám, mert az ugye egy tükörnélküli gép, tehát könnyebb az itt felsorolt gépeknél, főleg ha pl. kirándulni mész, azért nagy előny.
De ha komolyabb dolgokat is szeretnél vele csinálni, akkor inkább kezdd egy 2000D-vel(, de az akkor ne használt legyen, mert ahhoz ha csomagban veszed van kitobi(!)), és onnan kezdj el felszerelésben, objektívben fejlődni, mert amúgy tényleg az objektív jobban meghatározza, hogy milyen lesz a kép, mint maga a gép, de nagyrészt úgyis magától a fotóstól függ a végeredmény!
Ja, nem tudom, mit értesz természetfotózás alatt, de ha nem csak a fákat akarod fotózgatni, meg a virágokat stb., akkor szükséged lesz azért egy teleobira is! ;)
Nem mindegy hogy mennyi rá a keret, hiába használt. Egy 250D használtan 200.000 körül míg egy 4000D csak 80.000 körül lehet ha nincs agyon használva. Aztán az objektív fontosabb, mert egy 18-55ös kitobival azt hiszem nem vennéd észre köztük a különbséget.
Mindegyiknek meg van a maga előnye.
Ha fontos hogy kicsi legyen, M50, 250D
Ha fontos a 24Mpx (de amugy minek?) Pl 2000D, 250D, M50
Ha fontos hogy sok képet tudjon sorozatban, M50, 70D
De az M50hez már nem gyártanak obikat, annak más a csatlakozója mint a többinek
Egyébként a 70D talán a legnagyob, az M50 a legkisseb, a 250D a második legkissebb, egy kirándulós gépnél talán ez fontos.
Nekem 2000D-m van, azon kívül hogy csak 3kép/mp a sorozatfelvétel, egy nagyon jó kis gép, de engem hátráltat, úgyhogy el fogom adni
Az M50 legacy rendszer, nem fognak hozzá már objektívet gyártani. Ezen felül akkumulátoridőben sem valami acélos, lévén a legelső milc-ek között van. Semmiképp se azt vedd meg.
A felsoroltak közül én a 70D-t venném meg, de vétel előtt nézesd át a szervizzel. Az eladó beadja, átnézik és még aznap lobogtathatja a papírt, hogy tényleg nincs vele semmi gond. Ismert gyári hibája a fókusztévesztés fényerős objektívvel, de be tudják kalibrálni, tehát nem para.
A többi nem értem miért jön számításba, mert gondolom ezeket tudod megfizetni, tehát ha a 70D elérhető számodra, akkor miért vennél alacsonyabb kategóriájút? Ha azt mondod, hogy egy fényerős objektívre költöd a maradék pénzt, akkor esetleg lehetne értelme, de így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!