Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A felsoroltak közül melyik...

A felsoroltak közül melyik fényképezőgépet ajánlanátok kezdőknek?

Figyelt kérdés

Természetfotózásra, család fotózására szeretném elsősorban. De persze ilyenkor még nem lehet megmondani, hogy végül mi fog megtetszeni. A lényeg, hogy szeretném megtanulni az alapokat, az sem baj ha a gép kezelése kicsit nehézkes az elején. A következőket néztem ki:

Olympus OM-D E-M10 Mk II + Olympus M.Zuiko 14 42mm f/3.5 5.6 II R

Canon EOS M6 + Canon EF-M 15-45mm Is STM

OLYMPUS E-PL8 + Pancake EZ-M14-42

Olympus PEN E-P5 + 7artisans 7.5mm F2.8 fisheye

Előbbi kettőt használtan találtam. Az M10-en még másfél év garancia, a Canon M6-hoz választhatnék objektívet, a PL8-at újonnan venném. Mindegyik ára 120 körül lenne +-1-2 ezer.

A budgetem 130-140.000 Ft, szeretnék ezért egy olyan gépet venni, amivel végigszenvedhetem az alapokat mert nem elsősorban az a lényeg, hogy gyorsan megtanuljak ezt azt hanem, hogy megértsem.

A fish eyet azért néztem mert érdekel az asztro fotózás, nagyon szeretem nézni az égboltot és szeretném megörökíteni. Kedvelem a sötétebb képeket, olyannak akarom a képeken visszaadni a világot ahogy látom nem az a célom, hogy az éjszakából nappalt csináljak.

2020. nov. 5. 19:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Olympus OM-D E-M10 Mk II nagyon király ki gép!

Én a 14-150-es obival vettem.

2020. nov. 5. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
Én is az Olympus OM-D E-M10 Mk II-t venném ezek közül ennyiért. Még ha félreteszem a micro 4/3 iránti elfogultságomat, akkor is. Egyrészt csak ezen van EVF a listából. Másrészt a 14-42-es obi is bőven jó lesz kezdésnek. Egy fisheye obi nagyon le fog korlátozni, művészkedni jó lesz, de az alapokat nem fogod vele megtanulni. Az már megint egyéni ízlés kérdése, de én a palacsinta obikért sem vagyok oda, legalábbis fojtva érezném magam, ha nem tudnám rendesen "megfogni" az obit. :D
2020. nov. 5. 20:42
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Én is az elsőt javaslom, tuti kis gép
2020. nov. 5. 20:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat.

Tulajdonképpen hasonló következtetésre jutottam az olvasottak alapján bár tény, hogy nem értek hozzá annyira. A PL8 nem rossz de a pancake obival én is korlátozva érezném magam. A P5 + halszemre azért gondoltam mert az égbolt fotózására és halszem obi tökéletes lenne viszont az megint egy olyan korlát, amit átlépni egy másik obival lehet.

A Canon és az M10 között vacilálok én is de a [link] szerint is jobbnak tűnik az utóbbi.

A teljesen pontosan úgy nézne ki, hogy az M10 100.000 Ft garanciás, a Canon pedig 110.000 Ft nem garanciás de nagyon jó állapotú.

2020. nov. 5. 21:13
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Az Olympus m10-el szerintem sem lősz mellé. Én is ezt venném ha ezek közül kellene választanom. Halszemet meg majd veszel később.
2020. nov. 5. 21:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Más javaslatot is elfogadok ha esetleg van.
2020. nov. 5. 21:39
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Ennyiért szerintem nem kapsz jobbat.
2020. nov. 5. 21:44
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Csak a fisheye-hez:

Azon túl, hogy fisheye, ez egy teljesen manuális obi, azaz semmilyen elektronikus kapcsolata nincs a géppel, nincsenek exif adatok, és csak manuális fókusz meg rekeszállítás van. Egyetlen obinak nagyon nem jó ötlet megvenni, később megveheted, ha ilyen kell, nem túl drága obi.

2020. nov. 5. 22:31
 9/11 anonim ***** válasza:
46%

Csak annyit fűznék hozzá, hogy ha családi portrézásra is kell, én egy fix obit is tartalmazó szetett vennék.

Klassz a zoom obi, de portrénál nagy hátrány, ha nincs fényerő.

2020. nov. 6. 01:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Olympus OM-D E-M10 Mk II + Olympus M.Zuiko 14 42mm f/3.5 5.6 II R

vagy

Canon EOS M6 + Canon EF-M 15-45mm Is STM

Tisztázd le magadban hogy megfelel e neked a 4/3 méretű kisebb szenzor. Ha igen akkor Olympus ha APS-C kell akkor Canon

2020. nov. 6. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!