IP kamera miért csak a lokál hálózaton keresztül elérhető?
Ha beírom az ip címet az nvr egységnek akkor be tudok jelentkezni és tudom nézni a kemerákat de csakis akkor ha rá vagyok csatlakozva wifire az otthoni hálózaton.
Amit eddig csináltam az az hogy a default gatewayt kiolvastam számítógépen ipconfiggal és ezt az nvr eszköszön megadtam neki.
Valamint a router kezelőfelületén a Forwarding port nál beírtam az eszköz ip címét és elmentettem.
De neten keresztül akkor sem akar működni..
Mit rontok el?
A szolgáltatónál NAT-olt hálózaton vagy?
huh ezt én hogyan tudom ellenőrizni?
csak még az sem biztos hogy nálam minden oké..hogy jól állítottam be.
Tehát azt sem tudom hogy ddns kell-e. Azt sem hogy a dhcp melyik eszközön kell. Azt sem hogy baj lehet e az ilye sub max címekkel. Amiről lővésem sem volt hogy mi azt nem piszkáltam.
Most az nvr-en ki van kapcsolva a dhcp a routeren meg be van. És azt sem tudom mi az a service port meg internal port a forwarding menüben ami csak úgy beírtam hogy 8000 mert a youtube videóban is az van. Magyarán még simán lehet hogy csak rosszak a beállításaim és azért nem megy.
Én ezt tenném:
A http szolgáltatás alapértelmezetten a 80as porton megy (mivel azt mondtad, sima böngészőt használsz a hálózaton belül, mindenféle sallang nélkül)
Ezután így csinálnám a portforwardingot:
Local port: 80
Local IP: megadod a kamerád / nvr egység IP címét
IP range: 1980
Ezután kívülről (mondjuk a hálózaton kívülről) úgy éred el a cuccod, hogy
wan oldali ipcímed ( megnézed whatismyip.org -on) és ha pl 10.11.12.13 akkor így címzed meg http vagy [link]
Az sem fog működni, mert az internet szolgáltatásod nem olyan.
Ha nem akarsz az internettel szórakozni, akkor lyan kamerát vegyél ami feltölti valami felhőbe, google drivera a felvételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!