Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy IP wifi kamerának mekkora...

Egy IP wifi kamerának mekkora lehet a hatótávja?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=QD5Nq-v9p40

Ez igazából hogyan működik nem értem, ez olyan hogy például én otthon vagyok a szobában kiteszem az eresz alá és bentről figyelhetem vele a kaput? Vagy ez olyan hogy én eljövök dolgozni több száz km-re a kamerától és akkor is tudom nézni a mobilon az aktuális felvételt? Nem értem, kipróbáltam egy ismerőssel és egy alkalmazással yoosee össze is tudtuk hangolni. Aztán kimentünk az épületből és megszakadt a wifi jel.

Ennek akkor mekkora a hatótávja?

#ip-kamera, wifi kamera
2022. jún. 12. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

A kamerának pont akkora a hatótávja, mint a wifinek. Pontosan nem lehet megmondani, de 100 méter alatt. Ha. Spec irányított wifivel láttam már darupályánál közel 500 méteres hatótávot szabadban, de a kamerádé közel nem lesz ennyi.

Amitől el fogod messziről érni, az az, hogy a saját hálózatod, ami az objektumban van, csatlakozik a netre. Itt vagy fellövöd a képet a netre(felhőbe), manapság ez a divat, vagy a neten keresztül eléred a saját helyi hálózatodat. Ezeknél nincs határ. Ahol fellépsz a netre, onnan haza tudsz nézni. Akár az usából is.

2022. jún. 12. 14:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk van ip kamera.

A hatótávja, amin belül érzékeli a netet, az olyan, mint egy mobil eszköz.

De van amit neten keresztül el lehet érni. Ezt csak be kell állítani és akkor valóban a világ bármely pontjáról elérhető. Nem kell hozzá wifi, mobilnet is jó.

Én is ha nem vagyok itthon hanem 200kilóméterre vagyok, akkor is mobil netről rá tudok nézni a házra.

2022. jún. 12. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

“Nem kell hozzá wifi, mobilnet is jó.”

De gondolom akkor viszont kártya kell bele, plusz előfizetés.?

2022. jún. 12. 14:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Szóval, ha van egy ilyen kamera például. Én a telefonról rá tudok csatlakozni, de hogyan? A wifi ahhoz messze van, hogy aktiváljam nem? Vagy 4g-vel rácsatlakozik, de úgy meg az app nem dobja fel a lehetőséget. Egyébként nem az enyém, csak egy ismerősnek próbálok segíteni.
2022. jún. 12. 14:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja jó, szerintem már értem. Szóval hogy mindkét eszköznek aktívnak kell lennie kint az interneten. A kamerának is, meg persze a mobilnak is. A kamerát akkor ha nincs netkábel, akkor routerre kell csatlakoztatni és elvileg akkor onnan az app-al elérhető bármikor igaz?
2022. jún. 12. 15:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Az enyém így működik, igen. Amilyet kettes ír mobilnettel, olyat még nem fogtam a kezemben.
2022. jún. 12. 16:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Az enyém az otthoni netre csatlakozik, a mobillal pedig mindegy hogy otthon wifiről, máshol wifiről, vagy mobilnetről próbálom elérni, mindenképp működik.

Sajnos vannak olyan eszközök, ami csak akkor elérhető, ha ugyanazon a hálózaton vagytok egy időben, azaz csak otthonról.

Nem tudjuk milyen eszközről van szó éppen. Egy pontos típus adat lehet segítene.

2022. jún. 12. 19:34
 8/9 Morzsi007 ***** válasza:
A kamerának csatlakoznia kell az internetre, ez lehet wifin keresztül vagy kábelen (ez utóbbi javasolt, ha kiépíthető) az otthoni routerre, amin van aktív net. Innentől kezdve bárhonnan elérhető az interneten keresztül. Akár otthon, akár a föld másik pontjáról, csak internet szükséges hozzá. Hogy ez működjön, ehhez megfelelő alkalmazás, általában regisztráció szükséges és a kamerát hozzá kell adni az adott alkalmazáshoz.
2022. jún. 13. 11:28
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm a válaszokat.
2022. jún. 13. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!