Egy IP wifi kamerának mekkora lehet a hatótávja?
https://www.youtube.com/watch?v=QD5Nq-v9p40
Ez igazából hogyan működik nem értem, ez olyan hogy például én otthon vagyok a szobában kiteszem az eresz alá és bentről figyelhetem vele a kaput? Vagy ez olyan hogy én eljövök dolgozni több száz km-re a kamerától és akkor is tudom nézni a mobilon az aktuális felvételt? Nem értem, kipróbáltam egy ismerőssel és egy alkalmazással yoosee össze is tudtuk hangolni. Aztán kimentünk az épületből és megszakadt a wifi jel.
Ennek akkor mekkora a hatótávja?
A kamerának pont akkora a hatótávja, mint a wifinek. Pontosan nem lehet megmondani, de 100 méter alatt. Ha. Spec irányított wifivel láttam már darupályánál közel 500 méteres hatótávot szabadban, de a kamerádé közel nem lesz ennyi.
Amitől el fogod messziről érni, az az, hogy a saját hálózatod, ami az objektumban van, csatlakozik a netre. Itt vagy fellövöd a képet a netre(felhőbe), manapság ez a divat, vagy a neten keresztül eléred a saját helyi hálózatodat. Ezeknél nincs határ. Ahol fellépsz a netre, onnan haza tudsz nézni. Akár az usából is.
Nekünk van ip kamera.
A hatótávja, amin belül érzékeli a netet, az olyan, mint egy mobil eszköz.
De van amit neten keresztül el lehet érni. Ezt csak be kell állítani és akkor valóban a világ bármely pontjáról elérhető. Nem kell hozzá wifi, mobilnet is jó.
Én is ha nem vagyok itthon hanem 200kilóméterre vagyok, akkor is mobil netről rá tudok nézni a házra.
“Nem kell hozzá wifi, mobilnet is jó.”
De gondolom akkor viszont kártya kell bele, plusz előfizetés.?
Az enyém az otthoni netre csatlakozik, a mobillal pedig mindegy hogy otthon wifiről, máshol wifiről, vagy mobilnetről próbálom elérni, mindenképp működik.
Sajnos vannak olyan eszközök, ami csak akkor elérhető, ha ugyanazon a hálózaton vagytok egy időben, azaz csak otthonról.
Nem tudjuk milyen eszközről van szó éppen. Egy pontos típus adat lehet segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!