Yashica mat 124ghez milyen fénymérőt érdemes venni?

Figyelt kérdés
Vagy szerintetek elég pontos a light meter nevű app? Ezt használtam, ma este hosszú záridős képeket csináltam, de még van pár kép amit holnap lövök el majd. Nyilván még nem tudom jók lettek e
2022. júl. 6. 00:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen ha te meg vagy vele elégedve, nem biztos, hogy költeni kell másra. (Alapvetően, ha dög lusta vagyok, akkor csak a telefonom kamerájának az adatait nézem... szóval ennyit erről.)

VISZONT, ami bekavarhat az expo idő számításba:

- ha megszűrőzöd (pl. ND szűrő, levesz a fényből, hogy nyújtani tudd az expo időt)

- Schwartzschield-effektus (angolul reciprocity failure), ami arról szól, hogy a film nem tökéletes nyersanyag: ahogy egyre több fény éri, egyre veszít az érzékenységéből, tehát rá kell számolni az expo időre, hogy "helyesen exponált" képet kapj. Hogy mikor, mennyit kell korrigálni, az filmenként változik, szerencsére lehet hozzá táblázatokat, applikációkat találni.

2022. júl. 8. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!