Utángyártott akkumulátort érdemes venni Canon fényképezőgépbe?
Hát én sok utángyártott akksit használtam, még egyikkel sem volt gondom. Némelyik még jobban is teljesít mint a gyári. Szóval szerintem érdemes benni.
A li-ion cellék névleges festültsége 3,6-3,7V típusa, gyártója válogatja. A te akksid 2 vellás, sorba kötve. 3,6x2 3,7x2 = 7,2-7,4. De ez úgyis változik, mert a teljesen feltöltött cellák feszültsége 4,2V Szóval ezen ne parázz.
Egészen különleges körülmények között az utángyártott meghalhat előbb. Például egy ismert fotós írta, hogy mínusz 28-ban az utángyártottak (többféle típus) 5 percig üzemeltették a fényképezőgépet.
Amúgy nekem is az volt a tapasztalatom, hogy jók az utángyártottak. Volt idő, mikor a mostani akkucentral.hu-hoz jártam (valahogy aztán kiszerettem belőlük, de a 2003-ban vett akkuik bírták a tempót a gyáriakkal még 2014-ben is), volt idő, mikor hihetetlenül olcsó akkukat vettem az ebayről (na hát az, miután hét évet állt a szekrényben, az már nem tudott annyit, mint a gyári, de már 4 éve ugyanannyit visz), most meg van egy Patona is.
És még ha nem is lettek volna olyan jók, mint a gyáriak, azért az 5000 Ft a 28 000 ft-hoz képest csak megenged némi lazaságot. :)
Ezek a történetek Canonhoz való akkukról szóltak.
A hideget úgy tudom, hogy egyik akkumulátor sem bírja.
Elkezdtem olvasgatni és sokan Patona, Blumax akkumulátorokat nyomatják és bejött a Jupio is az utóbbi években, de az másfélszer olyan áron, mint az előző kettő. Kicsit olyan érzésem van, mintha Jupionál a dizájnt fizetné meg a vásárló, mert külcsire tényleg jók.
Amúgy a kapacitás mennyit számít üzemidőben? Utángyártottból van 1700-tól egészen 2400 mAh-ig. Vagy inkább a ráírt Wh számít? Mi a különbség a kettő között?
Az mit jelent, hogy chipes az akkumulátor?
Bármelyikbe érdemes
Szinte ugyanazt tudják mint a gyári, ha normális minőségű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!