Érdemes lecserélnem a jelenlegi gépemet egy másikra?
Nem igazán vagyok a technika ördöge, és nem célom profi fotókat készíteni.
Rendszeresen járok túrázni, kirándulni, szeretem az ott látottakat megörökíteni, esetleg a munkáimat szeretem fényképezni, és ezekhez vettem még tavaly ezt a kicsi gépet
Azt vettem észre eléggé függ a fényviszonyoktól hogy milyen lesz a kép (vagy csak én nem jöttem rá valamire :D ) ezért elgondolkodtam rajta, esetleg beszerzek egy másik gépet, és ezzel szemeztem
Esetleg aki hozzá értőbb, tudna tanácsot adni, hogy szerinte megéri váltani, valamelyik gépet aki használja, mit tanácsol?
Nagyon szépen köszönöm előre is a tanácsokat, válaszokat! :)
Én bemennék egy MediaMarktba (ahova a linked is mutat), elétárnám az eladónak a legeslegfontosabb kritériumot, azt az összeget, amit rá bírok szánni, és mutattatnék vele pár fényképezőgépet.
Összenézném a paramétereket, mire kell nekem, melyik mit tud, mit nem(ehhez esetleg vinnék valakit, aki nálam jobban ért hozzá - persze csak, ha nem tartod magad vérprofinak), és azt venném meg, amelyik ár-érték arányban számomra a leginkább optimális.
Nem lesz sokkal jobb a kép minősége.
A nagyobb optika miatt lehet hogy kevésbé lesz zajos a kép gyenge fényviszonyoknál, de nem jelentősen
Szóval egy gagyi kompakt fényképezőt akarsz lecserélni egy bridge gépre. Oké, de ennyiért ez a Canon gyenge. Nincs rajta vakupapucs, nem kihajtható az LCD, a rekesz meg 3.4-nél indul.
Vegyél egy Panasonicot, abból kapsz olyat, aminek 2.8 a rekeszértéke a teljes zoom tartományban!
Egy ilyen géppel jelentős javulást tudsz elérni
Persze sokkal kisebb Zoom tartománya van és drágább de lehet hozzá más objektíveket is venni
"Azt vettem észre eléggé függ a fényviszonyoktól hogy milyen lesz a kép"
Bármilyet is veszel, ez minden fényképezőgépre igaz.
Nem annyira rossz ez a gép, csak meg kell ismerni, és meg kell tanulni, hogy mikor milyen beállítással lehet kihozni belőle többet.
A másik gép nem nagy ugrás lenne, úgyhogy nem pazarold rá a pénzed.
Ha nem fotózol komolyabban hobbi szinten, akkor szerintem érdemes lenyelni a békát (már ami a kis szenzorral járó gyengébb képminőséget illeti)
De egy alap bridge géppel nem fogod tudni jelentősen túlszárnyalni a kompaktodat
Okosak a válaszok a hozzáértöktöl. De vak emberek között krály a félszemü.
A legjobb ötlet az 1-eskéjé. ha nem nagyon ismered ki magadat, akkor vigy´l magaddal valakit, aki érti a dolgot. Az eladó, ha ö is érti a dolgát, akkor tud majd javasolni. Az eredeti Canon-od szerintem nem lehet rossz; igen, meg kell tanulni kezelni.
Bocss, de én is csak laikus válszt tudtam írni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!