Mennyire bírja az esőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lenne Nekem egy Nikon D7200 vázam, amiről ugyan azt írják, hogy magnéziumváz és időjárásálló, de a gyakorlatban ez valós? Nyilván nem a heves esőre gondolok, hanem attól kicsit gyengébbre. Valaki használta már esőben? Mik a tapasztalatok? Sajnos az interneten alig találtam valamit róla, amit igen, az Nekem magas.

Köszönöm segítségeteket!

#Nikon #időjárás #Magnéziumváz
2022. júl. 1. 14:55
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Ha azt írja a gyártó, akkor nyilván valós. De az objektív felől mehet be víz.
2022. júl. 1. 15:20
 2/8 Mojjo ***** válasza:
86%

A gyártók nagyon-nagyon ritkán konkretizálják, hogy mit is jelent az, hogy a vázaik/objektívjeik időjárásállók. Konkrétan egy szem Leica és egy Olympus (OM-1) vázon kívül nem tudok egyetlen egyről sem, amelyiknél konkrét minősítést írnak az időjárásállóság mellé. Mivel akik írják, azoknak IP53, illetve IP54 a minősítésük, igencsak erősen feltételezhető, hogy aki nem írja ki, az nem dicsekedhet ilyesmivel, és ennél gyengébb az időjárásállósága.

Plusz csak akkor van bármi értelme az időjárásálló váznak, ha a vele használt objektív szintén időjárásálló. Ha nem az, olyan, mintha nem is lenne.

2022. júl. 1. 15:35
 3/8 A kérdező kommentje:
#2, Értem ám. Tulajdonképpen igazad van. Maga a váz ugye megvan, jön hozzá a jövőhéten egy 150-600-as Sigma, amiről egyik helyen azt írják, hogy a C is rendelkezik időjárás álló szigeteléssel, mint az S (sport) verzió. Ez szintén nem világos. :/
2022. júl. 1. 15:43
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

150-600-al mit akarsz esőben fotózni? Csak egy nagy plötty lesz belőle ahogy összetolja a vízfüggönyt.....

Ha vízben akarsz fotózni, akkor vegyél vízálló tokot. Ez az időjárásállóság annyit jelent kb, hogy egy nagyon minimális szitálásnál nem fog azonnal beázni, illetve a por nem megy be a gombok, akkufedél, stb mellett. Esőben fotózáskor tegyél rá még egy időjárásálló felszerelésre is egy plusz védelmet, huzatot, esernyőt föléje. Ne kínozd már szerencsétlent feleslegesen! Főleg ne kisérletezz vele, hogy mikor ázik be, mert q.sokba fog kerülni.

2022. júl. 1. 17:19
 5/8 anonim ***** válasza:
A válasz alapján két dolgot tudok gondolni. Egy, nincs is szüksége rá, hogy időjárásálló legyen, csak a marketing generált egy kényszerérzetet benne. Kettő, hogy tényleg szüksége van rá, de akkor meg miért nem eleve úgy választott felszerelést? Ez így ellentmondó, tehát valószínűleg a marketinges lehetőségről van szó.
2022. júl. 1. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként megsúgom, hogy szakmai körökben még a teljesen vízállót is védőfóliával használják. Senki nem engedheti meg magának, hogy egy véletlen miatt tönkremenjen az aznapi munka.
2022. júl. 1. 17:26
 7/8 A kérdező kommentje:

#5, Egyiksem. 😄 Szükségem van arra, hogy időjárásálló legyen, legalábbis valamennyire. #4, 150-600-al esőben számtalan téma van, főleg ha mondjuk a természet az ember fő profilja. #5, Azért nem úgy választottam felszerelést, mert így is kilógok a keretből.

A marketing pedig nem az én világom, soha nem érdekelt az a vonal. Épp ezért jöttem ide, hogy hátha tudok esetleg tapasztalatok alapján valami tudomást szerezni ezen felszerelésekről. 😃

2022. júl. 1. 17:34
 8/8 A kérdező kommentje:
#6, Ez lett volna a következő. Esővédő huzat beszerzése.
2022. júl. 1. 17:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!