Melyik géped ajánlanád?
Sziasztok
Szeretnék egy fényképező gépet venni
A következőt kell tudja
Főként kirándulásokra táj fotó
Portré, családi fotók. Hobbi szinten fotózás
Dslr vagy milc, hobbi szinten nem hiszem hogy van különbség számomra
Keret így kB 500.000
Köszi a válaszokat
Hobbi szinten - és az alapján amit leírtál - gyakorlatilag tökmindegy.
Azt találd ki hogy újat akarsz-e vagy használtat, ettől függ, hány és milyen objektív fog beleférni a keretbe.
Objektívnek mindenképpen egy 24-70 2.8ast ajánlanék, használtan. Lehet tájat is fotózni vele, és azért az a 70 2.8on elég jó portréra is. Mellé egy váz kell már csak, személy szerint eos R-t vennék használtan. De lehet csak RPvel jön ki, nem tudom, hogy ezek most milyen áron jönnek mennek. Nekem van RPm, nagyon szeretem. Azóta lett egy R6om, de azzal mondjuk összehasonlíthatatlan nyilván, de az az 500ból nem jön ki sehogy se. Esetleg egy 6Dmark2, bár lehet csak az első változat jön ki ebben az árban. Használtan, persze. Esetleg még a 90D is érdekelhet. Nekem régen 70Dm volt, nagyon szerettem. A 90D az egy újabb verziója, szerintem nem okoz csalódást egy hobbifotósnak. Én amatőr fényképész vagyok, véleményt kért a kérdező, úgyhogy ha valaki úgy gondolja hülyeséget írtam, akkor X helyett írja le inkább, miért gondolom rosszul.
Közben eszembe jutott, a Sigmának van 24 70es 2.8as objektíve. Szerintem az elég jó lehet, de sose fotóztam sigmával, szóval ennek utána kell nézni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!