Használhatatlan ez a fényképezőgép, vagy csak én vagyok a hibás?
Van egy Sony DSC-W800 típusú kompakt fényképezőgépem. Szerettem volna végre jó minőségben fotókat készíteni, de egyelőre bármelyik telefonnal jobb fotókat lehet készíteni.
Eddig még nem készült olyan fotó, amelyik elviselhető lett volna.
Hibák:
Nagyon zajosak a képek, túlzottan alulexponáltak.
"SteadyShot EIS képstabilizátor" Ezt szerintem kifelejtették az összeszerelésnél, mert nem tudok stabil képet készíteni vele. Hogyha nem a kezemben van, hanem egy stabil tárgyon van, akkor elviselhető, de élességet nem ismer a kamera.
Fókuszt sem. Idézek a Sonytól: „A vörös AF segédfénynek köszönhetően a készülék könnyen fókuszál, amikor a felhasználó félig lenyomja az exponáló gombot, egészen a fókusz rögzítéséig.” Az exponálás lenyomásakor egy pillanatra odafókuszál, ahová szeretném, de aztán elveszti azt és a hátteret lövi be. Ennek fordítva kellene lennie. Bármilyen messziről próbálok fókuszálni, ugyanúgy a háttér van "előtérben". Manuálisan a rekeszértéket pedig nem tudom beállítani.
Ez a három fő probléma lépett fel. Ezenkívül biztos van még valami, de azokat nem tudom mert annyira nem vagyon tisztában a fényképezőgépekkel.
Összességében elég rossz fotókat készít, ennyi a lényeg.
Egy pár beállítási segítség jól jönne, mert ez így 35000 feleslegesen elköltött magyar forint a részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!