Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Használhatatlan ez a fényképez...

Használhatatlan ez a fényképezőgép, vagy csak én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy Sony DSC-W800 típusú kompakt fényképezőgépem. Szerettem volna végre jó minőségben fotókat készíteni, de egyelőre bármelyik telefonnal jobb fotókat lehet készíteni.

Eddig még nem készült olyan fotó, amelyik elviselhető lett volna.

Hibák:

Nagyon zajosak a képek, túlzottan alulexponáltak.

"SteadyShot EIS képstabilizátor" Ezt szerintem kifelejtették az összeszerelésnél, mert nem tudok stabil képet készíteni vele. Hogyha nem a kezemben van, hanem egy stabil tárgyon van, akkor elviselhető, de élességet nem ismer a kamera.

Fókuszt sem. Idézek a Sonytól: „A vörös AF segédfénynek köszönhetően a készülék könnyen fókuszál, amikor a felhasználó félig lenyomja az exponáló gombot, egészen a fókusz rögzítéséig.” Az exponálás lenyomásakor egy pillanatra odafókuszál, ahová szeretném, de aztán elveszti azt és a hátteret lövi be. Ennek fordítva kellene lennie. Bármilyen messziről próbálok fókuszálni, ugyanúgy a háttér van "előtérben". Manuálisan a rekeszértéket pedig nem tudom beállítani.

Ez a három fő probléma lépett fel. Ezenkívül biztos van még valami, de azokat nem tudom mert annyira nem vagyon tisztában a fényképezőgépekkel.

Összességében elég rossz fotókat készít, ennyi a lényeg.

Egy pár beállítási segítség jól jönne, mert ez így 35000 feleslegesen elköltött magyar forint a részemről.

2022. jún. 15. 15:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Normálisabb helyen nem foglalkoznak néhány nappal, ha nem vagy elégedett visszaveszik akkor is, ha nem online vetted. Jobb helyen a vevő elégedettsége fontosabb, mint ragaszkodni hozzá, hogy kötelező, vagy csak jófejség.
2022. jún. 16. 18:01
 12/12 anonim ***** válasza:
Van egy kb. nyolc éves Nikon fényképezőgépem, 60 ezer volt akkor. És ma is nagyszerűen fotóz. Többet ér, mint sok mai gagyi vacak. JA és kompact gép.
2022. jún. 25. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!