Melyik objektívet vegyem?

Figyelt kérdés

Adott egy Canon m50 gép egy alap objektível, de szeretnek egy újat.

Amit néztem:

Canon EF-M 18-150 mm

Canon EF-M 55-200mm

Canon EF-M 28mm macro

A gond ott van h szeretnek macroba is fotózni de közben járnám az erdőt és az állatvilágot is lencsevégre kapnám szóval valami köztes megoldás létezik ? Gondolom h csak a macro objektível lehet igazi macrot készíteni de hátha van valami ötletetek. Vagy esetleg más objektív ?

2022. jún. 8. 07:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mas celuak ezek az objektivek. Eloszor tisztazd magadban mit akarsz, ahhoz valassz obit. Az 55-200 telesen alkalmatlan makrozni (meg portrezni is) mert tajfotozasra van, a 18-150 viszonylag magas torzitassal, de tipikus 'all rounder' teleobjektiv. A 28-as makro az viszont kb. csak makrozasra valo, masra nem igazan jo.
2022. jún. 8. 08:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen tudom írtam is h macroznek is meg tájfotoznék. Akkor köztes megoldás nem nagyon létezik azt vegyem amelyiket jobban szeretném csinálni ? Esetleg vélemény az 55-200-ról és a 28mm-ről
2022. jún. 8. 08:21
 3/5 anonim ***** válasza:
39%
Inkább egy full manuális zoomot vegyél erre a célra... Több ezer darab van belőle, csak találsz egy értelmeset.
2022. jún. 8. 08:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Vegyél 2t
2022. jún. 8. 09:07
 5/5 anonim ***** válasza:
77%

Vehetsz közgyűrűt, mint köztes megoldás. Az kisebb gyújtótávolságú objektívekhez hatékonyabb, nyilván valamelyest rontja a képminőséget, de cserébe egy makró objektívhez képest olcsó, és minden objektíveddel használhatod. Ha az alap objektív a 15-45-ös, akkor azzal pont jól lehet próbálkozni, és meglátod, hogy tényleg szeretnéd-e ezt csinálni.

A 28-as makróba azt is számold bele, hogy a munkatávolságod igen kicsi lesz. Pontos adatot most hirtelen nem találtam, de pár centinél több nem lesz. (Nyilván, nagyítás függő, de gondolom azért szeretnél makrót, hogy minél közelebb legyél az 1:1 leképezéshez.)

2022. jún. 8. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!