Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi ez az FPS őrület fotózás...

Mi ez az FPS őrület fotózás terén?

Figyelt kérdés

Sorban adják ki az új MILC vázakat 30, 40, 60 fps-el, lassan már ott tartunk, hogy 100 darab képkockát is lehet vele exponálni másodpercenként.

Mi értelme vannak ennek az őrületnek? Én nem tudom elhinni, hogy van olyan fotós, aki akár sportrendezvényen ki tudja használni ezt értelmes módon. Gondoljunk bele, ráfekszik az expo gombra és egy órán belül megtelik a kártyája. Utána komolyan egyesével meg fogja nézni és kiválogatni azt a több tízezer képet, ami mondjuk egy izgalmas futball meccsen készült? Hát én azt kétlem! Aztán ott van a zárszerkezet problémája is. Ilyen tempóban kb. 10 futball meccs után lehet cserélni a zárszerkezetet, mert eléri a sok százezres exposzámot. Erre megy ki a játék? Minél hamarabb és gyakrabban kelljen zárcserére költeni?

2022. máj. 31. 20:31
1 2
 11/14 Szirty ***** válasza:

Van pár dolog ami támogatja ezt a "jelenséget".

Az egyik az hogy:

Támassz fel egy igényt, majd elégítsd ki.

A másik pedig hogy a több jobb...

Kell-e mondani hogy mindkettő a marketingről szól? :)

2022. jún. 4. 11:02
 12/14 anonim ***** válasza:

#9 "én még lenézem azokat, akik sorozatot lőnek"

Tipikus beképzelt, múltban ragadt ember.

Én is fényképeztem villámot 30 ezres kompent fényképezőgéppel, úgy, hogy egy AM rádiót hallgattam közben, és amikor az megreccsent, akkor kellett nyomni a gombot, mert kb. 2 tizedmásodperc múlva lecsap a villám. Működött is, sokan a környezetemben, munkatársak, barátok, ismerősök ámultak, hogy milyen jól elkaptam a pillanatot. Még egy kisebb meteorológiai rendezvény díszleteként is feltűnt egyszer a képem.

De ezért miért kéne lenézni azt, aki kihasználja a modern technológia vívmnyait? Te sem gondolom, hogy csak dagerrotípiás fényképezőt használsz, pedig azzal mennyire nehéz volt ám jó képet készíteni! Sőt, merem remélni, hogy digitális fényképezőgépet sem használsz, hiszen milyen gagyi már, hogy látod előre egy LCD-panelen, hogy mit fényképezel... tessék rendes filmet venni, beállítai a megfelelő DIN és zársebesség értékeket beállítani, és izgulni az előhíváskor, hogy vajon jól sikerült-e.

Tudod, kinek kéne inkább fát vágni? Az ilyen megkeseredett, és egyúttal beképzelt fazonoknak. Szíved joga azt használni, ami neked tetszik, de ugyanez a jog megillet másokat is, akkor is, ha nem az antik, hanem a modern technikát szeretnék használni. Tetszik vagy nem, a sportfotózás a technikáról is szól. Senki nem fogja kérdezni, hogy hány lövésből volt meg az a pillanat, amikor a VB-döntőn a focista az utolsó büntetőnél pont eltalálja a felső kapufát. Azt fogják nézni, hogy megvan-e az a pillanat, vagy sem.

A hobbi és a művészet meg egy más kategória.

2022. jún. 4. 12:42
 13/14 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek javaslom, hogy olyan dologgal ne foglalkozzon, amire nincs befolyása, és nem lesz ennyi gondja.

Anyám nyakában is ott lóg gép egész nap, és nem menekülnek előle a mókusok, a madarak, meg ami éppen jön. És? Küldjem ezért fát vágni?

2022. jún. 4. 19:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Természetfotózás kategóriában gyors mozgásoknál nagyon is van értelme.

Egy méhecske kb egy tized másodperc alatt repül le a virágról.

Ha ennek egy meghatározott pillanatát szeretnéd elkapni, arra manuálisan kb annyi esélyed van mint 5-öst nyerni a lottón

2022. jún. 4. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!