Milyen tükörreflexes gépet ajánlanátok egy majndem kezdőnek?
Sziasztok! Nagyon régóta el szerettem volna kezdeni komolyabban foglalkozni a fotózással, de eddig nem igazán volt rá időm. Most viszont szeretnék vásárolni egy komolyabb gépet, mások gépét már használtam jó párszor, a retusáláshoz is értek valamelyest, viszont saját gépem még nem volt. Nézelődtem és nem jutok dűlőre, hogy milyet válasszak. Olyat szeretnék ami elég sokáig a "társam" lehet, könnyen hordozható, nem nehéz, kisebb kézben is elfér és tényleg jó minőségű fotókat lehet vele késziteni. Többnyire természet és portré fotókat szeretnék vele késziteni. Előbbi miatt nem volna rossz, ha aránylag nagy zoomja lenne. Minden tanácsot és javaslatot szivesen fogadok! A válaszokért előre is köszi! :)
22/L
Én tükröset már nem vennék, azt meghaladta a technika. Szerintem (pláne kezdőként) csakis MILC-et szabad.
Itt egy nagyon jó cikk a témában:
Smena 8 után vettem egy Fed 5-öt, azzal nagyon jó volt fotózni.
A 3. komment után már meg se merek szólalni, mert én DSLR párti vagyok még mindig.
200.000-ért én ezeket tudom ajánlani használtan:
Canon 70D + 15-85 KIT objektív.
Nikon D7000/D7100 + 18-105 / 18-140 KIT objektív.
Nem szabad nekiugrani és nem szabad gyanúsan olcsót megvenni! Ki kell várni, hogy legyen jó állapotú meghirdetve és arra lecsapni.
Ezen felül én még számolnék rá egy szerviz általi átvizsgálás + tisztítást is. Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyságrendileg 10-ből 8 hirdetésnél poros a tükörakna, 3-4 fókuszhibás, hiába ígérgetik, hogy tegnap tisztíttatták meg hogy nem látják a fókuszt hibázni, ennek nem szabad bedőlni. Szervizbe beküldeted vásárlás előtt vagy te magad küldöd be és akkor garantált lesz a működés. Tükörakna tisztítás nem vészes árban, a fókuszrendszer kalibrálása viszont költségesebb (Nikonnál ráadásul Csehországba küldik el, mert nincs mester objektívjük a melóhoz)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!