Milyen tükörreflexes gépet ajánlanátok egy majndem kezdőnek?
Sziasztok! Nagyon régóta el szerettem volna kezdeni komolyabban foglalkozni a fotózással, de eddig nem igazán volt rá időm. Most viszont szeretnék vásárolni egy komolyabb gépet, mások gépét már használtam jó párszor, a retusáláshoz is értek valamelyest, viszont saját gépem még nem volt. Nézelődtem és nem jutok dűlőre, hogy milyet válasszak. Olyat szeretnék ami elég sokáig a "társam" lehet, könnyen hordozható, nem nehéz, kisebb kézben is elfér és tényleg jó minőségű fotókat lehet vele késziteni. Többnyire természet és portré fotókat szeretnék vele késziteni. Előbbi miatt nem volna rossz, ha aránylag nagy zoomja lenne. Minden tanácsot és javaslatot szivesen fogadok! A válaszokért előre is köszi! :)
22/L
"arra már úgyis lemegy az áruk a MILC piac miatt"
Ugyan nem. Még vagy 20 év, mire lesz annyi MILChez való objektív, hogy ne kelljen a tükörrefelexesekhez gyártottak széles választéka.
"fényerős F/4-es telezoom"
Fényerős a 2,8-as.
#15:
100/2
135/2
200/1,8 vagy /2
200/2,8
300/2,8
300/4
400/5,6
nem bírom, ha ostobák rabolják az időt...
#17 - ez már egy másik kérdés, és semmi köze a tárgyaláshoz, csak egy övön alulinak szánt visszavágási kísérlet, de hát maradjunk a kísérlet szónál.
A 200/1,8 vagy /2 és a 400/5,6 az nincs meg.
És egyébként még fel lehetne sorolni a spektrum másik végét is, az olcsó, de jó objektíveket, mint a 20-35, a 70-210-esek, satöbbi. Ez még vagy harminc objektív, ami RF-ben sose lesz, elérhetőségét tekintve. Utoljára pár hete 70-210/3,5-4,5-öt 27 ezerért kínáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!