Csináltam egy képet ahogy az utcán áll egy autó , (nem kimondottam az autó a téma). Ha látszik a rendszám akkor azt ki kell retusálninhogy ki rakhassam közösségi oldalakra?
Takard ki, semeddig sem tart, és jogilag védve leszel, ha az autó tulaja kerdőre von.
Én kiszoktam mindig takarni a rendszámokat, arcokat, így nyugodtan kitehetem közösségi oldalakra
Na, meg is jött a szirty. Igen, az adatvédelmi biztos hivatalának állásfoglalása alapján ez még mindig jogsértő, akármilyen hülyeségnek is hangzik.
Nem, nem fogom megint belinkelni, megtalálod a legutóbbi ilyen kérdés alatt, ahol már belinkeltem neked kábé egy hete.
Akkor sem hitted, most sem hiszed, és ez továbbra is a te magánügyed.
Hülyeségeket beszéltek szokás szerint.
A rendszám miért nem lenne "nyilvánosságra hozható" ??
Akkor kell kitakarni, ha a felvétel amúgy valamilyen cselekményt örökít meg. Pl. cikázik az úton, szabálytalankocsik stb. Tehát a felvétel kimondottan az autóra, az általa végrehajtott cselekményre irányul.
Ha szimplán lefotózta az utcát, amin állt az EAD-123 frsz-ú piros Lada TAXI, de a fotó nem a piros Lada megörökítésére irányult, akkor szerepelhet rajta a rendszáma...
És ezt te alá tudod támasztani valami hivatalos forrással?
Mert az adatvédelmi biztos nyilvános állásfoglalása szerint nincs igazad.
Miért is kell ezzel folyton belém állni?
"Akkor sem hitted, most sem hiszed, és ez továbbra is a te magánügyed."
Nem írtam hogy nem hiszem el.
Teljesen fölösleges arra hivatkoznod hogy linkelted meg hogy hol van leírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!