Sony fényképezőgépet mennyire ajánljátok?
Olyan fényképezőgépet keresek aminek viszonylag messzire visz optikai zoom-al, nagy felbontású (legalább 18 megapixel) képet csinál, és magas a fényérzékenysége, azaz beltéren, rossz fényviszonyok között is jó képeket csinál.
Elsőre a "SONY CyberShot DSC-WX 500" ami szóba jött, csak mondják, hogy a SONY-k gyakran csinálnak "túlexponált" képeket.
Ti mennyire ajánljátok?
Az ilyen kézi kompaktoktól semmit ne várj rossz fényviszonyok között.
Még a professzionális, cserélhető objektíves gépeknél is nagyon nehéz értékelhető képet csinálni kézből rossz fényviszonyok között, nemhogy egy ilyennel.
Akkor kicsit részletesebben fogalmazva:
A régi gépemmel, csak egy kicsit magasabb fényérzékelővel amit fotóztam beltéren, nagyon zajos volt a kép. Egy másik alkalommal egy ismerős profibb gépével amit csináltam jelentősen magasabb fényérzékelővel, az nem volt zajos, a reflektorfényekkel megvilágított alakokat szépen kiemelte, így jó képet tudtam csinálni.
Szóval hogy a Sony esetében melyikre számíthatok?
Apró szenzor van benne, ha nincs normálisan megvilágítva a téma, akkor zajos lesz.
De ez nem csak a Sonynál van így, hanem minden kompakt, bridge, és belépőszintű cserélhető objektívesnél is.
Ez egy sz.r! Tök mindegy, hogy ki gyártja, a fizikát egyik gyártó sem tudja meghágni. A szappantartók vacakok, nem jók kb semmire. Gyereknek játszani, megtanulni a minimális alapokat oké.
Ennek az iperi hulladéknak az új árából tudsz venni egy használt MILC-et ami nagyságrendekkel jobb.
Sonynak (és gondolom másoknak is) vannak 1" érzékelős kompaktjai, amik a valamivel nagyobb érzékelő miatt valamivel jobbak gyenge fényviszonyok között, mint az ennél kisebb méretű érzékelővel szerelt gépeik, de ezek sem nagyságrenddel jobbak, csak valamivel. Cserébe egy 1"-os kompakt már majdnem annyiba kerül, mint egy cserélhető objektíves gép. Szóval, ha nem akarsz minden áron kompaktot, mert fontos, hogy zsebrevágható legyen, akkor jobban jársz egy MILC-cel, amit használtan jóval olcsóbban megkapsz.
Ami a kérdésnek azt a részét illeti, hogy "mondják, hogy a SONY-k gyakran csinálnak "túlexponált" képeket": én nem tapasztaltam semmi ilyet egyik Sony gépemmel sem. Meg kell tanulni a fotózás alapjait, hogyan működik a fénymérés, hogyan kell kezelni a gépet és manuál módban olyan képeket csinálsz, amit akarsz, így a gép nem fog túlexponálni olyat, amit te nem akarsz túlexponálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!