Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ilyen típusú videózásra...

Ilyen típusú videózásra milyen kamerát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Szeretnék videókat készíteni, de végtelenül tanácstalan vagyok a kamerával kapcsolatban. Sok cikket elolvastam a témával kapcsolatban, de annyira tág ez a téma és annyira sok opció van, hogy egy hozzáértő véleménye nélkül semmiképp nem akarok dönteni. Szóval inkább leirom hogy és milyen körülmények között használnám.

Kis kerti várakat szeretnék csinálni, és a munkafolyamatot levideózni. Ez sok faporral járna ami biztos gyorsan megölné a kamerát. Láttam erre megoldást zacskóval és sok cellukszal, vagy műanyag dobozzal, de gondolom ettől gyorsan felmelegedne a kamera, tehát a hűtését is meg kellene oldani. Főleg, hogy több órás munkafolyamatokat vennék fel. Mindig fix helyen lenne, talán soha nem is használnám kézből. Jó lenne ha monitorra tudnám csatlakoztatni, hogy mindig láthassam, hogy éppen mit vesz. Csakis 4k felvételeket akarok csinálni. A mikrofon egyáltalán nem fontos. Az autófókusznak gondolom jónak kellene lennie, mivel folyamatosan mozognék a kamera előtt, örülnék ha mindig élesen látszódna a lényeg. Este egyáltalán nem tervezem használni. Olvastam hogy a kamerák és fényképezők között már nem igazán van sok különbség. Néha szeretnék csinálni pár képet, de ez teljesen másodlagos.

A másik, hogy egy kb 5-10 órás 4k felvétel vágásához elég lesz-e a gépem?

proci i5-7500 3.4ghz

ram 16 gb

kártya geforce gtx 1070

Hallottam, hogy a win teljesen alkalmatlan a vágásra és egyfolytában lefagy a vágóprogram, ellentétben a macbookkal. Ez mennyire igaz?

Van olyan kamera, ami ezeknek megfelel 300-400 ezer ft-ért?

Elnézést a sok kérdésért, de elszeretném kerülni a többszázezres tanulópénz befizetését.

2022. márc. 7. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Kérdés mennyi a keret rá.

Akár egy GoPro is megfelelő lehet. Abba biztos nem megy bele a por. Meg a telefonodat használhatod külső kijelzőként.

2022. márc. 7. 12:50
 2/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hat egy szigetelt kameraba semminek se kene bemennie

kerdes lehet mennyire taszitja port lencseje, mert ha ratapad az gond

en arra gondoltam hogy uvegfal mogott lehetne minden eszkoz egyszerubb lenne ha megoldhato

maguk a vezerlok meg lehetnek kezedugyeben amik vagy szinten szigeteltek vagy tisztithatok, nagyon olcsok cserelhetoek stb.

2022. márc. 7. 13:03
 3/6 A kérdező kommentje:
az üvegfal jó ötlet, gondolom nem lenne hatással a kép minőségére
2022. márc. 7. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Windows tökéletesen alkalmas videót vágni, szedj le egy davinci resolve-t és próbálgasd. Ingyenes. [link]
2022. márc. 7. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Vannak vízálló kompakt kamerák, szerintem azok porállóak is, bár a monitorra kapcsolásban nem vagyok biztos. Pl.: Olympus Tough széria. [link]
2022. márc. 7. 16:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Erre a célra a GoPro is teljesen megfelel. Ha aggódsz a por miatt beleteszed egy vízálló tokba és jó vagy. Hátránya, hogy 1,5-2 óránként maximum akkut kell benne cserélned majd.
2022. márc. 11. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!