Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tudtok ajánlani jó kamerát...

Tudtok ajánlani jó kamerát videózásra?

Figyelt kérdés
Videózásra szeretnék kamerát,ami jó minőségű videót készít és nem horribilis árral rendelkezik. Ami nekem jelenleg beleférhet az max. 150.000 Ft. Szeretnék mellé majd beszerezni egy jó minőségű mikrofont is, szóval mikrofon bemenet és egy vakupapucs sem ártana.Hogy őszinte legyek, egy bridges tökéletes lenne, mivel mint már mondtam inkább videó felvevésére kéne, a cserélhető objektíves (még) nem az én világom. Válaszokat előre is köszi!

2020. máj. 12. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Videózásra a videokamerák között nézegess, már ha szeretnél 30 percnél hosszabb felvételeket is készíteni.
2020. máj. 12. 10:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Nézegettem, de úgy éreztem, hogyha később fotózni is szeretnék,akkor "így olcsóbban kijönnék", nem kellene két gép és a hordozása is egyszerűbb lenne.
2020. máj. 12. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Te megragadtál a 90-es években. A camcoderek kihalóban vannak, manapság minden félamatőr videós kamerát használ.

A kérdésre:

Ennyiért nem nagyon találsz minden igénynek megfelelő kamerát.

2020. máj. 27. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Mit akarsz videózni? Vlogolni meg kicsomagolós videókat csinálni jók a kisebb videózós fényképezők (Sony RX100 sorozat pl.). Ha mozog is a dolog, amit videózol meg te is mozogsz videózás közben, akkor Gopro.
2020. máj. 28. 07:22
 5/6 anonim ***** válasza:
74%

4

A gopronak egy olcsó telefonos kamera minőségét tudja. Az terepre meg víz alatti videózásra van.

2020. máj. 28. 08:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A Panasonic Lumix milceivel (G és GX széria) nem nagyon lehet mellélőni, szinte mindent bele pakoltak ezekbe a kis gépekbe, amire egy hobbi/félprofi videósnak szüksége van. Ha egy olcsóbb vázat veszel (teszem azt, akár egy GX800, vagy használtan egy komolyabbat), akkor kis ügyeskedéssel marad pénzed egy fényerős 25mm f1.7 obira (arra figyelj, hogy nem minden vázban és nem minden objektívben van stabilizátor, ez videózásnál erős szempont!). De már a kit obikkal is szép lesz az eredmény. Én anno a G7 és GX80 között vacilláltam (a G6-om után), végül a szenzorstabi miatt az utóbbi mellett döntöttem (cserébe lemondtam a G7 mikrofon-bemenetéről). Gyakorlatilag megspóroltam vele egy gimbal árát, nagyon meggyőző, filmszerű a végeredmény.

Léteznek más márkák, opcióik is nyilván, a Sony és a Canon milceit is szeretik videózásra, de - talán az APS-C által igényelt méretkülönbség miatt is - az obik is egy fokkal drágábbak lehetnek. Vagy Olympus, ha a m4/3 vonalon maradunk. De ha videó + néha fotó a fő szempont, én mindenképpen milceket javasolnék. A camcorderek felett eljárt az idő, a GoPrót meg nem véletlenül hívják sportkamerának - biciklire, sárkányrepülőre tökéletes, rendes videózásban már csak a széles látószöge miatt is folyamatos hátrányban leszel.

2020. máj. 28. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!