Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik kamerát ajánljátok...

Melyik kamerát ajánljátok videózásra?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 éve videózok mert csládommal nagyon sokat utazunk és szeretném mostmár egy komolyabbnak mondható kamerával folytatni. Nagyon sokat nézelődtem a témában és eddig a Panasonic G7 tűnik a legmegfelelőbbnek, de nem emellett állok feltétlenül. A LEGFONTOSABB számomra az, hogy 190.000Ft alatt legyen es a kamera a lehető legélesebb 1080p-s videókat készítse! Számomra tényleg az élesség és az ár a fontos, egyébként eddig a Panasonic G7hez a 20mm-es es a Sigma 60mm-es lencset neztem.

2018. jún. 5. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Tudsz mutatni videót? csak úgy érdekelne
2018. jún. 5. 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:
A G7 az rendben van, de se a vázban, se az általad írt obikban nincs stabilizátor. Ha nem akarsz az utazásokhoz tripodot hurcolni és mindent arról filmezni, úgy nehéz lesz élvezhető, remegésmentes videókat készíteni, hiába lesz tűéles minden. Nem tudom, milyen szempontok alapján nézelődtél, de én a helyedben stabis obikat néznék akkor már.
2018. jún. 5. 18:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából mivel 1080p-n 60fps-sel videózok főleg ezért nem nagyon látszódik a felvételen, és premiere pro cc-vel rá lehet rakni warp stabilizert :D
2018. jún. 5. 19:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet csak rossz helyen kopogtattam, de én még nem láttam olyan utólagos szoftveres stablizátort, ami látványosan orvosolta volna a problémát - de ha létezik is ilyen, nem volna egyszerűbb az élet, ha a stabi alapból benne lenne az obiban? Másrészt én nem látom az összefüggést a felbontás, képkockaszám és képremegés mértéke között, max. nem 30, hanem 60fps-ben remeg majd a kép. Nekem nem jutna eszembe stabi nélküli fixszel handheld videózni, próbáltam, nem szép, nekem az csak fotóra van.

Meg aztán utazni mentek, nem? Nem értem egyszerűen, milyen ellenérzésed van pl. egy stabis 12-60mm-es kit obival szemben, ami még lefedné az általad vágyott 2 gyújtávot is. Én is itthon hagyom majd valószínűleg a szeretett fixemet, és csak zoom obit viszek nyaralásra. Szóval nem értem, miért akarod magad kínozni annyi pénzből, amennyiért amúgy nem volna muszáj.

2018. jún. 5. 19:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő! Lehet nem írtam egyértelműen, bocsi. Egy objektivet vinnék, ha a panasonic g7 a nyerő, ahhoz keresnék minél élesebb objektivet.
2018. jún. 5. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát persze , hogy a G7 a nyerő, már csak az a kérdés, hogy mi olyan nyerő abban gépben ???

Mi az a funkció ami miatt videózni hű de kafa???

Ja, hogy nincs benne stabi, az tényleg jól jön videózáskor....Se baj majd a Premier pro rendbe rakja ....

Az már egy másik dolog, hogy a Panáék már az 5 tengelyes dual I.S. 2 stabiknál járnak....

2018. jún. 5. 23:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, egyértelmű volt, csak odáig nem jutottam el, mivel utazáshoz videózni nem stabis váz + nem stabis fix kombóval az úgy számomra lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Igazából nem is értem ezt a 2 fixet, miért pont ebből a kettőből vinnéd el csak az egyiket utazni. 60mm-essel mire mész, ha nagylátószöget akarsz...? Nem győzködni akarlak, meg kötni az ebet a karóhoz, de meglepődnél, hogy a fentebb említett kit obi is milyen éles képet rajzol. Az már csak hab a tortán, ha a néző nem lesz tengeribeteg a videótól.
2018. jún. 6. 06:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó videók készítéséhez videokamerát vegyél, ne fényképezőt...
2018. jún. 14. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!