Szeretnék filmre fotózni (kipróbáláscéljából)mipyen gépet vegyek? Milyen filmet? Régies hatást akarok elérni vagy szemcsésebbet . Kicsit furcsán fogalmaztam .
nem a géptől függ hogy szemcsés meg retro hatása lesz e a képnek hanem a filmtől vagy a fotópapírtól
Ha pocsék minőséget akarsz akkor legalább nem kell drága gépet venni.
Amúgy a Nikon F4 egy legenda volt de neked elég lesz egy Zenit is
A DIN szerinti érzékenység 3 dineként duplázódik, azaz fele annyí expozíciós idő elég, vagy felére csukott blende.
De ennek ára van.
A szokásosan használt film, 17 DINes.
Ha nagyobb DINes, romlik a kép, szemcsésebb lesz...
#12 folyt
Kicsit ellentmondtam saját magamnak.
Tehát természetesen a géptől is függ. Minél szrabb a gép annál silányabb lesz a képminőség
Amikor kicsi voltam mindenkinek Nikon F4re csorgott a nyála de megfizethetetlen volt. Kb 1 millió forint volt az ára akkor. Ez ma kb 15 millának felelne meg az akkori fizetésekhez képest.
Ma viszont már megfizethető áron be lehet szerezni működő darabokat
#17, nekem is van, csak azért vettem, mert régen elérhetetlen álom volt. :)
Mindazonáltal szerintem ma már nem lehet ilyent kapni, ha a jófogás és a vatera megfelelő indikáció. Alig van filmes gép, a jobbak már elfogytak vagy 10 éve (akkor még vettem 10 alatt két számjegyű EOS-okat, meg 25-ért EOS 1-et), és a mezőny alján versenyzőknek az ára is folyamatosan kúszik felfelé. Szerintem ma egy F4 kb 100-ért cserélne gazdát. Én a futottak még kategóriát javasoltam, a 90-es évek végi amatőrgépeket, F60-65-70-75-féléket. Nem írtam ki számot, csak az F-et, de hát ezek kaphatóak 5000 környékétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!