Mekkora felbontás szükséges egy kép A3-asban történő nyomtatásához ha normális minőséget akarok? Pixelben.
Attól függ mekkora DPI-vel számolsz:
A3 méret 600 DPI-s felbontásnál már 9922 x 7016 pixel
Kérdés az, hogy milyen célból.
Nyomtatott szöveget? Rajzolt képet? Fotót?
Az A3-as papírméret 297x420 mm vagyis 11,7x16,5 inch:
ha a nyomtatásban elterjedt 300 DPI-vel - ami szöveghez és rajzolt képhez elegendő szokott lenni - számolunk, akkor 3510x4950-es képfelbontás kell.
"A fotó az mióta szöveg és rajzolt kép??"
Ezt sehol nem állítottam - ne terelj, ronda érvelési hiba! - csak felvetettem több lehetőséget.
"Minimum 600 dpi-vel kell számolni!"
A kérdező nem konkretizálta milyen jellegű képet szeretne nyomtatni (vagy hogy milyen távolságból nézné - mert az is befolyásoló tényező: [link] ), így a nyomtatásban elterjedt változaton prezentáltam a számítás menetét.
A fotóamatőrök szent száma a klasszikus 300 dpi, de 200-al is szép a nyomtatott kép. 12 Mpixel felett már jó lesz. Feltéve, hogy egyébként a kép is korrekt és nem valami életlen vacak :)
Nem tudom, honnan veszitek a 600dp-t, nagyítóval akarjátok nézegetni?
Két hete írtam egy hasonló kérdésnél:
"Nekem van egy 70 cm hosszabbik oldalú nagyításom egy 8 Mp-s képről, nagyon szép, régi vakolás, finom textúrával, szinte érezni az ember ujján a felület egyenetlenségeit."
Bár akkor is ki kellett volna bővítenem, hogy a finom textúra az gyakorlatilag a homokos vakolatban a homokszemek. Legfeljebb annyi a nem hétköznapi a felvételben, hogy a Canon 100/2 objektív az nem a rosszabbak közé tartozik.
A hosszú falon az ajtó feletti lőrésszerű ablak és a környéke:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!