Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Számodra mi öli meg a fotózást?

Számodra mi öli meg a fotózást?

Figyelt kérdés
Már többször olvastam ilyen jellegű megjegyzéseket... Kíváncsi vagyok konkrét véleményekre.
2022. febr. 3. 18:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
66%

Ahány válaszoló, annyiféle értelmezése a ködös kérdésnek. :)

Bizonyos értelemben a tömegek valóban megölték a fotózást, mert eltömte az áradat az emberek érzékeit. Sportban volt ez nagyon jól érzékelhető, a filmes korszakban maximum egy ember volt a pálya mellett (ha volt, mert ritkán volt), aki értette is, mit lát, meg olyan képeket is tudott készíteni, amelyekről nem maradt le a sportoló feje, sőt, még éles és színhelyes is volt. És mondjuk egy versenyszám/fazonról készült 2 kép, mert minek több. Akkor a résztvevők örültek a képeknek. Ma viszont senkit nem érdekel az, ha van már róla 1800 kép, hogy lett egy 1801-edik.

Ettől persze én még fotózom versenyeken, de ez már sokkal inkább magamról szól, mint másról.

2022. febr. 5. 10:56
 12/12 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Ahogy írtam is az elején én a szakma szempontjából értettem. Mivel ma már túltelített a piac, nincs igény az igazán minőségi munkára vagy nagyon alacsony. Az emberek be fogják érni egy közepes minőségű képpel is, mert ahogy előttem is írták van 1000 másik kép is.

Hogy példát mondjak.

10 éve egy megrendelőmnek folyamatosan fotóztam a reklámaihoz. Akkor 10 ezer forint / kép áron dolgoztam, soha nem volt semilyen problémánk. A kért minőséget kapta, határidőben. Ez a közös munka nagyszerűen működött havonta 6 éven keresztül. Aztán kimaradt 3 hónap, megkerestem, hogy mi a probléma, esetleg nem elégedettek a szolgáltatással. Ekkor kaptam azt a választ, hogy az ezért felelős személy tökéletesen elégedett volt, de a főnöke talált egy XY Fotóst aki 5000 forint / kép áron dolgozik. A munka minőségéről most inkább nem beszélnék, körülbelül egy lelkes 15 éves amatőr szintjén van, aki megkapta az első fényképezőgépét. Ezt a menedzser is belátta, viszont a főnök szava szent. Mivel 4 éve már digitális világban élünk, kelendőbb egy influencer képe, mint egy profi fotósé akivel addig probléma nélkül dolgoztak.

Értem én, hogy marketing szempontból is könnyebb 10-20 ezer forintot kifizetni egy influencernek akinek van 50-60 ezer követője, hogy reklámozzon egy terméket, viszont a fent említett eset példa arra, hogy a mennyiség a minőség rovására megy a fotózásban is.

Viszont ugyan ez megfigyelhető esküvő, portré, sport, stb.. fotósoknál is. Ha valaki gyengébb képeket készít akkor is őt választják a profi helyett, mert 100 ezer forintért ő elvállalja, hogy kimegy reggeltől estig, megcsinálja a portré fotókat, a ceremóniát, a lagzit és átad 600 képet, míg egy profi aki tényleg minőségi munkát végez ezt 200 ezerért csinálná. Viszont a mennyiség itt is győz a minőség felett.

2022. febr. 6. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!