A Pana FZ82-es kompaktja hányszoros nagyítást ad, egy Canon APS-C-re tett 600mm-eshez képest?
Figyelt kérdés
Hozzávetőlegesen pontos érték is jó lenne, de egyszerűen nem találok pontos adatot, hogy melyik érzékelő mekkora. A Canon APS-C-je kisebb, mint a többi, de nem tudom, ez a Panasonicban lévő érzékelő pontosan mekkora. Meg nem is vagyok jó matekból :D Ha nem néztem be a dolgot, a Pana objektívje 1200mm-ig "nyújtható", ezt hasonlítanám össze egy 600mm-essel, ami ugye egy Canon szenzor előtt van, nem ilyen kicsi Pana-szenzor előtt. Segítenétek?2022. jan. 12. 15:37
1/2 anonim válasza:
A Pana 1200 mm-tud
A Canonnak 1,6 a szorója. 600 x 1,6 = 960
Nem kell nagy matek hozzá, elég ha a guglit tudod használni és megtaláltad volna az értékeket. :D
2/2 anonim válasza:
Az FZ82 1200mm ekvivalens, a Canon APS-C meg ~1,6-os szorzó (de nyugodtan lehet ám 1,5-tel is számolni), így a 600mm az 960mm ekvivalens. A kettőt elosztva egymással 1,25-ös nagyítást kapsz.
(A Panasonicnál azért nem kell a szenzorméret, mert a megadott 1200mm már a 35mm-es filmes ekvivalens méret.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!