Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 2x, 3x, vagy 4x élesebb (jobb...

2x, 3x, vagy 4x élesebb (jobb a felbontása) az egyik obektív a másiknál?

Figyelt kérdés

szerinted

[link]

2022. jan. 3. 21:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9 nem jó a hasonlat. Egy analóg dolog nem lesz attól digitális, hogy digitálisan mérjük. Szóval nem értem a megfeleltetést.
2022. jan. 3. 22:17
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
Közben tovább képeztem magam. Felbontóképesség a kulcsszó. Nem mindegy, hogy vízibusz vagy búzivisz. :)
2022. jan. 3. 22:21
 13/15 A kérdező kommentje:

Ha feltöltöm a teljes képeket, nem látsz különbséget mivel mind2 elég frankó obi. Csak pixelvadászattal látszik a különbség!

2022. jan. 3. 22:22
 14/15 A kérdező kommentje:

Ez valószínűleg arra utal, hogy az objektívek élessége függ a blende értéktől a fókuszált távolságtól, és a gyújtótávtól is (Zoom esetén). Így az objektív adott képessége nem minden paraméter esetén fog érvényesülni.

De egy adott beállítás esetén lehet olyan, hogy az objektív élességét nem tudja megjeleníteni a szenzor felbontása mert túl kicsi ahhoz, és lehet olyan is hogy éppen ellenkezőleg sokkal élesebb képet tudna a szenzor megjeleníteni mint amit az objektív vetít rá.

És lehet olyan is, hogy kb megfelel a kettő egymásnak: Ezt hívom én az objektív felbontásának, ami valójában egy neki megfeleltethető szenzor felbontása.

Hát ennyi a titok. De nem csak én jöttem rá, mert sokan használják... :)))

2022. jan. 3. 22:33
 15/15 anonim ***** válasza:
60%
Nyilván troll kérdés. Összehasonlítás csakis tesztábrával lehetséges és azonos beállítások mellett.
2022. jan. 4. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!