2x, 3x, vagy 4x élesebb (jobb a felbontása) az egyik obektív a másiknál?
Ha feltöltöm a teljes képeket, nem látsz különbséget mivel mind2 elég frankó obi. Csak pixelvadászattal látszik a különbség!
Ez valószínűleg arra utal, hogy az objektívek élessége függ a blende értéktől a fókuszált távolságtól, és a gyújtótávtól is (Zoom esetén). Így az objektív adott képessége nem minden paraméter esetén fog érvényesülni.
De egy adott beállítás esetén lehet olyan, hogy az objektív élességét nem tudja megjeleníteni a szenzor felbontása mert túl kicsi ahhoz, és lehet olyan is hogy éppen ellenkezőleg sokkal élesebb képet tudna a szenzor megjeleníteni mint amit az objektív vetít rá.
És lehet olyan is, hogy kb megfelel a kettő egymásnak: Ezt hívom én az objektív felbontásának, ami valójában egy neki megfeleltethető szenzor felbontása.
Hát ennyi a titok. De nem csak én jöttem rá, mert sokan használják... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!