Miért olyan drágák egyes fotósok, ha a kuponosoknak megéri 8-10 ezer forintért is fotózni?
Nézegettem fotósokat karácsonyra. A legtöbb 30 ezer körül indul és ezért adnak 15-30 képet. Csak a retusáltat, többet nem.
A kuponos fotózásokon viszont 10 ezer alatt készülnek a képek és odaadnak 100-150 képet. Miért éri meg ez nekik? Vagy a többinek miért nem?
Azért mert aki 10 ezerért odaad 100-150 képet, az vagy szar minőséget produkál, vagy csak simán nem ért hozzá. Manapság már boldog boldogtalannak van fényképezőgépe, és egyből azt hiszi hogy fotós. Egy normális, minőségi fotózás bizony drága.
Belinkelnél egy ilyen "kuponos" fotózást kérlek?
10ezerért 150 képet biztosan nem szerkeszt meg neked megfelelően, maximum átmegy rajta valamelyik szerkesztőprogram automata fény-kontraszt gombjával.
Ehhez meg nem kell fotós, ezt te is meg tudod tenni, szóval kidobás a 10ezer is.
Például ez. Valóban nem szerkeszti meg az összes képet, de nem is igénylem. Amikor voltunk drágább fotósnál, az ott kapott szerkesztett fotókon is javítottam. Ezeket is elszerkesztgetem, engem szórakoztat. És a mamáknak jó sok képet tudok adni.
Húú, na hát akkor ki is bújt a szög a zsákból. Utómunka nélküli képeket kiadni már egyből egy olyan jel, hogy az illető nagyon messze van a profitól.
Arra meg inkább nem mondok semmit hogy még te pluszban belenyúlsz a már kész képekbe.
Nekem annyi a lényeg, hogy legyen egy berendezett stúdió és ne telefonos fotók legyenek. És persze jó sok kép készüljön.
Otthon a kicsi lakásban nem tudom lefotózni a gyerekeim úgy, hogy ne lógjon bele valami, aminek nem kéne. Fényképezőm sincs. Viszont szerkeszteni már millió applikációval lehet.
A kész képekbe meg nyilván belenyúlok, ha a gyereknek olyan piros a szeme alatt, mint aki órákon át sírt, a feje meg olyan fehér mint egy szellemnek. Én a kész képeket ki szoktam tenni facebookra. Akármivel nem égetem magam.
A kolléganőm a macskáját fotóztatta, és ismerem a fotóst ráadásul.
10 ezerért mobillal különbeket fotóztam volna. De neki tetszik, szóval nincs beleszólás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!