Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A napfény tönkreteheti a CMOS...

SIDLER22 kérdése:

A napfény tönkreteheti a CMOS szenzort?

Figyelt kérdés

Szeretnék HDR képeket csinálni. Van egy Nikon D3300-as gépem és ugye a HDR képeket úgy kell csinálni, hogy legalább 3 képet kell csinálni. Egyet a a középértékekkel (mint a normális képek) és kettőt eltolva + meg - 2-es expozíció értékkel (legalább).

Naplementében szeretnék lefotózni egy városi emlékművet csak a +2-es expozíciótól tartok egy kicsit, hogy nem-e fogja károsítani az a telibe vakítás. Valaki tud erről valamit, hogy mennyi fény érheti a szenzort maximum?

2021. szept. 22. 18:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
HDR-nél igen, de MDR-nél nem...
2021. szept. 23. 21:53
 12/20 anonim ***** válasza:

"sem a záridőn, sem az íriszen nem változtat"

Akkor mitől változik az expozició?

2021. szept. 23. 22:06
 13/20 anonim ***** válasza:
Szerintem az isora gondolt
2021. szept. 23. 22:59
 14/20 anonim ***** válasza:

#10, értem a mikéntjét, de Canonom van, ott meg a HDR 3 különböző záridős expozíció.

A Nikon D3300-ban meg szerintem nincs is bracketing.

2021. szept. 23. 23:27
 15/20 A kérdező kommentje:
Úgy csinálom, hogy USB-n rádugom a telefonomra és mindig átállítom a záridőt. Próbáltam már távirányítással is, de úgy nem lehet értéket állítani csak fotózni.
2021. szept. 24. 07:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Akkor meg, #10, mit ugatsz?
2021. szept. 24. 09:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Húgyerekek.... alapvető hiányosságok vannak... ha még az expozició fogalma sem megy akkor miért akartok válaszolni? :D

Nem, nem fog tönkremenni az érzékelő néhány naplementés képtől, nyugodtan fotózzad csak!

2021. szept. 24. 10:19
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, hogy naplementés képektől nem megy tönkre, de én most nem átlagos naplementés képeket csinálok hanem legalább 2-es expozícióval túlexponált, kivakított naplementés képet. És eredetileg ez volt a kérdésem, hogy akkor sem okoz-e neki gondot. De már a korábbiakban kaptam rá választ köszönöm.
2021. szept. 24. 12:08
 19/20 A kérdező kommentje:

9-es ebből következtettem ki: "attól még a beérkező fény nem lesz több"

Illetve a mondat egésze azt sugallja, hogy én szoftveres beállítással nem állítom át az expozíciót.

2021. szept. 24. 12:16
 20/20 anonim ***** válasza:
abban igaza van, hogy a fény nem lesz több... a nap ugyanannyit süt akármekkora rekeszt, vagy záridőt állítasz be :)
2021. szept. 24. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!