Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért csinál jobb képet a...

Miért csinál jobb képet a mobilom, mint a fényképezőgép?

Figyelt kérdés

Samsung galaxy S10 általi kép:

[link]

Panasonic DC-FZ82 kép:

[link]

látszik, hogy a mobilos kép élesebb egy picit, és színesebb, szinhűbb. Mindent a legjobbra állítottam a fényképezőn. Kicsit azért drága volt a fényképező, hogy ezt tegye velem (így max. a zoom-ja miatt érdekes).

Exif információk:

[link] (mobilé)

[link] (fényképezőjé)

2021. szept. 11. 13:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Itt csak a tudás hiányzik. Tanulgass a fotós szentháromságról, rekesz - záridő - iso.
2021. szept. 11. 17:24
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Én is azt hittem előbb, hogy bemozdulásos, de csak a széleken látszik annak. 1/1300 + optikai stabilizátor esetén nem is jellemző ilyen látószögnél. Valóban inkább az objektív hibája, a nagyobb rekeszérték segíthet ezen.

Valamint a telefon kameraszoftvere olyanra alakítja a képet, hogy jobbnak tűnjön.

És sajnos jól látod. A kis méretű érzékelő miatt ennek a gépnek egyetlen előnye a nagy zoom.

2021. szept. 11. 20:07
 13/18 anonim ***** válasza:
65%
Konkrétan a mobilodnak nagyobb a szenzora, nagyonn a rekesze, és a fix gyújtótávos objektívje vlaószínűleg kevesebbet torzít, mint a bridge gép hatalmas zoomos obija, így a szoftveres korrekció is kisebb veszteséggel jár. Nem értem mit csodálkozol, az ilyen bridge gépeknek a nagy zoom átfogás az egyetlen előnye, ha jobb képet akartál, miért nem vettél dslr-t, milcet vagy valami pro kompaktot?
2021. szept. 12. 12:00
 14/18 A kérdező kommentje:
mert nem tudtam, mi az a dslr, milc... hmm, de ha jól értem, akkor ezeknél viszont nagy zoom nem érhető el, ugye? A zoom és a szuper képminőség egymást kizárják, ugye?
2021. szept. 12. 20:13
 15/18 anonim ***** válasza:
41%
Már vagy ezerszer megkérdezted ugyanezt, ezerszer el lett magyarázva. Hiába teszed fel félévente ugyanazt a kérdést, sosem fog jobb képet készíteni egy mobiltelefon. Pont. Jelentve duplikált kérdés miatt.
2021. szept. 12. 20:46
 16/18 A kérdező kommentje:
: DDDD
2021. szept. 12. 22:54
 17/18 A kérdező kommentje:

"F2.0 helyett F8 vagy F12 rekeszértékkel fotózz, ha nem akarsz homályos hátteret."

2.8 van, honnét jött a 2.0? Továbbá nem arról volt szó, hogy ezt az értéket csökkenteni kell? Miért lenne jó a 8 vagy 12?

2021. szept. 14. 15:43
 18/18 Morzsi007 ***** válasza:
65%
A mobil képe szoftveresen élesítve, már kicsit túlzás számomra a szaturáció mellett. Ezért látod élesebbnek szerintem. A panasonicnak természetesebbek a színei és lágyabbak az élek. Még azért biztos lehet állítani a fényképezőgépen, de a családban van pont ugyanilyen gép, DSLR-től messze marad, az optika rész szerintem gyenge, torzítja a képet, viszont holdat fotózni egész jó volt. Hold kráterei látszódtak, kivehető volt.
2021. szept. 15. 08:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!