Miért csinál jobb képet a mobilom, mint a fényképezőgép?
Figyelt kérdés
Samsung galaxy S10 általi kép:
Panasonic DC-FZ82 kép:
látszik, hogy a mobilos kép élesebb egy picit, és színesebb, szinhűbb. Mindent a legjobbra állítottam a fényképezőn. Kicsit azért drága volt a fényképező, hogy ezt tegye velem (így max. a zoom-ja miatt érdekes).
Exif információk:
[link] (mobilé)
[link] (fényképezőjé)
2021. szept. 11. 13:25
1/18 A kérdező kommentje:
+ mit lehet még állítani a fényképezőn? Nehogymár a mobil jobb legyen közelre :)
2021. szept. 11. 13:26
2/18 A kérdező kommentje:
+ nem a felbontásra gondolok, az most nem játszik
2021. szept. 11. 13:31
3/18 anonim válasza:
Hát szerintem sokkal szebb képet csinál a fényképeződ…
4/18 A kérdező kommentje:
tényleg? Hogy nézed? Középen nézd meg a faágakat, élesebbek mobilon. Továbbá a daru mellett, jobbra, a horizonton, az a 15 emeletes ház is élesebben jelenik meg. Világosabb is...
2021. szept. 11. 13:48
5/18 anonim válasza:
F2.0 helyett F8 vagy F12 rekeszértékkel fotózz, ha nem akarsz homályos hátteret.
6/18 anonim válasza:
Tesztképeket nézve, a Pana optika produkciója a képszéleken néha erősebben legyengül. Ez az optikáknál tipikus jelenség, a nagy átfogású zúmok meg jellemzően szenvednek több problémától is. Értem én, hogy a gép drága volt, de egy kompromisszum-mentes opikával meg 10x ennyibe kerülne.
A rekeszt húzd be f8-ra és nézd meg úgy is.
Ha használsz uv szűrőt, vedd le.
7/18 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy nem lehet azt értelmezni, hogy a mobilos képen a szaturáció fel van tolva ötezer százalékra, a képre meg amúgy pontosan illik a "szénné élesített" jelző.
8/18 anonim válasza:
Majd legközelebb a fényképezőt ne rázd be. A fényképezővel készült kép határozottan bemozdult, így persze hogy nem látszik a fa erezete, és más finom részletek. A növény leveleinek és a darunak határozottan dupla konturjai vannak.
9/18 A kérdező kommentje:
hát, nem tudom hogyan lehet a rekeszt lejjebb venni, 2.8 és 8 között van. A 8 már sokkal rosszabb, homályos képet eredményez
2021. szept. 11. 17:04
10/18 A kérdező kommentje:
hát, pedig stabilizátor be volt kapcsolva, alapvetően fixen fogtam, de majd ügyelek rá jobban
2021. szept. 11. 17:07
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!